Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Valresultat

Publisert: Mandag 2006-09-18. Ikke tilgjengelig på norsk (oversett automatiskt).

Högern vann valet, så idag är jag glad att jag inte bor i landet längre (det är knappast någon hemlighet att jag föredrar den andra sidans politik). Men något som är betydligt värre är att Sverigedemokraterna går framåt i flera av lokalvalen. Det är på tiden att sluta ignorera Sverigedemokraterna och deras vänner i tron om att de försvinner av sig själva om man bara ignorerar det tillräckligt hårt, så fungerar det inte.

Det är dags att slå tillbaka och visa hur fel de har. Den metodiken fungerade med Ny Demokrati, när de väl fick visa upp hur illa genomtänkt deras politik var och på hur felaktiga grunder den var byggd så genomskådade folk deras populistiska uttalanden. Detsamma borde fungera alldeles utmärkt mot sd, jag tror att de kommer få väldiga problem med att försvara sin politik under en ordentlig utfrågning.

Kategorier: politikk. Del: Facebook, Google+, e-post

Kommentarer

Artikkelen er mer enn 14 dager gammel og er derfor ikke mulig å kommentere.

Forbehold: Opphavsrett for hver kommentar tilhører forfatterne. Eieren av nettstedet tar ikke ansvar for innhold i kommentarer. Upassende kommentarer blir fjernet.

  • Dato: 2006-09-19 07.46.03 CEST
  • Navn: Tiram
  • Vevsted: http://tiram.org/blogg/
  • Sendt fra: **.80-203-29.nextgentel.com

Jeg er ikke så inne i svensk politikk, må jeg innrømme, men jeg meiner å ha hørt at de høyreekstreme gikk <em>fram</em> da de fikk oppmerksomhet i media? (Sjøl om den var aldri så negativ.)

  • Datum: 2006-09-19 13.26.18 CEST
  • Namn: Anders Carlsson
  • Sänt från: ******************.2.cust.bredband2.com

De har inte fått så mycket uppmärksamhet, några enstaka artiklar som försöker hacka på småsaker hos SD, ND, NSF och allt vad det heter; t.ex. att vissa kandidater avtjänat fängelsestraff eller har skatteskulder trots att deras partiprogram tar avstånd från sådana personer. Samt förstås en medial fokusering på de frågor som rör invandrare, i ett försök att utmåla dessa partier till enfrågepartier medan de faktiskt har synpunkter på långt fler frågor än huruvida Sverige ska ta emot invandrare eller inte.

Jag tror också att andra politiker måste ta tjuren vid hornen och väl förberedda möta t.ex. Sverigedemokrater i öppna debatter. Kanske rentav utvärdera deras åsikter och se om det finns något meningsfullt som man kan ta till sig. Om det på sina håll finns 10-20% väljare som röstar på ett sådant parti, måste de fundera på vad som lockat mer än rent missnöje. Att fortsätta ignorera dessa folkvalda personer för att de representerar andra åsikter än de gängse accepterade riskerar att göda missnöjet och stödet. Nästa gång kanske SD i Landskrona får 30-35%, och då måste samtliga partier från M till V gå i koalition om de ska hålla dem ute.

Apropå något annat, jag tycker Göran Hägglund har en röst som låter som en av min och Peters gemensamma bekanta. Kan du gissa vem jag tänker på? :-)

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se