Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Kontor 2.0

Publisert: Onsdag 2006-09-13. Ikke tilgjengelig på norsk (oversett automatiskt).

Under förra veckan tömde, städade och målade vi om det rum vi använder som kontor. Den gamla färgen var skadad av att det suttit hyllor på väggarna som dragit med sig delar av tapeten när de föregående ägarna tog ner dem, plus att man såg borrhålen. Vi valde att använda samma färg som vi tidigare använde när vi målade om hallen. Tyvärr så missbedömde vi (jag) hur mycket färg vi hade kvar från förra gången och köpte en niolitersdunk med färg. Färgen vi hade kvar räckte precis, så nu har vi nio liter ”caffe latte”-färg kvar.

[Kontor nymålat i caffe latte-färg]
Nymålat (och tomt) kontor.

Eftersom vi kastat ut de gamla kontorsmöblerna så behövde vi montera de nya IKEA-möblerna vi köpte i somras och fick levererade för två veckor sedan. Vi hade beställt ett skrivbord med tillhörande hurts, samt en kontorshylla i två plan. Det är samma typ av skrivbord och hyllor som jag har på jobbet, fast vi tog den i mörkare bokfanér istället för den ljusare björfanér vi har där.

[Montering av hyllan ”Effektiv”]
Montering av hyllan ”Effektiv”.

Det är alltid lika spännande att montera IKEA-möbler – har vi fått med alla delar? Har vi rätt skruvmejsel? Är instruktionshäftet förståeligt? Jag måste ge en eloge till IKEA för att lyckas med att göra monteringsanvisningar som inte behöver översättas, de innehåller nästan inga ord alls utöver ”IKEA” och namnet på möbeln.

[Monteringsanvisningar för Effektiv-serien, en per kartong]
Monteringsanvisningar à la IKEA.

Hur som helst så blev i alla fall slutresultatet bra, även om skrivbordet möjligen är i största laget, det är åtminstone väldigt dominerande. Vi hade måttat till det så att det skulle få plats, dels med en enkel skiss i ett rutat kollegieblock, dels med hjälp av IKEAs eget inredningsverktyg, ett datorprogram vi hämtade hem och modellerade upp rummet i.

Inredningsverktyget var faktiskt riktigt bra att använda, eftersom man dels kunde få en tredimensionell vy och se hur resultatet kom att se ut, men speciellt för att man kunde skriva ut en inköpslista. Att komma till IKEA med en färdig inköpslista är definitivt en fördel om man vill få med sig rätt saker.

[Thea monterar skrivbord]
Thea monterar skrivbord.

Nu fick vi precis det vi hade önskat oss och behövde, inga delar saknades, det blev till och med ett par skruvar över, och slutresultatet blev faktiskt riktigt lyckat. Nu är det bara att börja flytta in alla saker i rummet igen, så att vi kan börja använda det igen, och få ”tillbaka” vardagsrummet igen. Men först skall jag hämta min nya mobiltelefon som enligt Postens paketspårningstjänst väntar på mig på mitt lokala postkontor. Äntligen.

[Skrivbordet färdigmonterat och uppställt; dock fortfarande tomt]
Skrivbordet färdigmonterat.

Kategorier: bilder, livet. Del: Facebook, Google+, e-post

Kommentarer

Artikkelen er mer enn 14 dager gammel og er derfor ikke mulig å kommentere.

Forbehold: Opphavsrett for hver kommentar tilhører forfatterne. Eieren av nettstedet tar ikke ansvar for innhold i kommentarer. Upassende kommentarer blir fjernet.

 • Dato: 2006-09-14 09.36.18 CEST
 • Navn: Eira
 • Sendt fra: **.80-202-99.nextgentel.com

Dere blir sikkert kvitt malingen. Selg den på finn.no eller noe. En kamerat av meg jobber som maler, og han sier at caffe latte er den hotteste motefargen på malingsfronten for tiden, tett fulgt av cappucino.

 • Datum: 2006-09-14 13.35.24 CEST
 • Namn: Anders Carlsson
 • Sänt från: ******************.2.cust.bredband2.com

Ja, skrivbordet ser ut att vara i största laget, om det till hälften täcker dörröppningen till kontoret...

 • Datum: 2006-09-14 16.16.25 CEST
 • Namn: Peter Karlsson
 • Sänt från: *******.opera.com

Riktigt så illa är det inte, det går utan problem att gå vid sidan av skrivbordets kant. Men så fruktansvärt mycket plats är det inte kvar, förstås.

 • Datum: 2006-09-14 20.01.44 CEST
 • Namn: redtop
 • Sänt från: ************.bredband.skanova.com

Snyggt jobbat, du ser ju riktigt händig ut och resultatet verkar bra!

 • Datum: 2006-09-20 15.47.09 CEST
 • Namn: Anders Carlsson
 • Sänt från: ******************.2.cust.bredband2.com

Jag har förresten också handlat på IKEA nyligen. Jag köpte ett kombinerat kyl/frysskåp. Det var visserligen en dm kortare än näst bästa erbjudande på annan affär, men det var också 1000 kr billigare än näst bästa erbjudande! Eftersom kyldelen var maximerad (210 liter, ska man ha större måste man köpa jättestora kylskåp eller side-by-side) och jag inte behöver jättemycket frysutrymme, blev det en bra affär. Speciellt som jag hade presentkort på IKEA som täckte del av köpet.

 • Datum: 2006-09-24 00.13.49 CEST
 • Namn: Michelle Cole
 • Sänt från: ****************.dsl.bltnin.ameritech.net

Hi! We just moved and I am trying to undo the damage that the movers have inflicted upon us. They left our EFFEKTIV desks jumbled together in so many pieces that I'm not able to put them together. If you still have the desk documents, could you post them or send them to michellemaguire@hotmail.com?

 • Datum: 2006-09-24 00.45.57 CEST
 • Namn: Peter Karlsson
 • Sänt från: *****.209.236.021.chello.no

Michelle: I'm sorry, but we've ditched all the manuals. You should call IKEA, they can most probably help you...

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se