Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Peter i blåbärsskogen

Publisert: Mandag 2006-08-21. Ikke tilgjengelig på norsk (oversett automatiskt).

Oslo är en fantastisk stad. Inte nog med att det är Norges huvudstad, med allt som hör en huvudstad till, det är även nära till naturen. Allt som behövs är att ta tunnelbanan till ändstationen, där en vandringsled leder ut i skogen.

Efter en regnig lördag så vaknade vi (jag och min flickvän) till en söndag med bättre väder, en dag vi bestämt oss för att fly staden till fördel för skogarna norr om staden (”nordmarka”). Vi tog som sagt tunnelbanan, upp till Frognerseteren. Det är samma väg som vi tar för att komma till Holmenkollens skidanläggning, men vi fortsatte förbi den. Därifrån gick vi längs smala stigar, och ibland lite bredare vägar, till Ullevålsseter.

Nu förstår jag varför det ibland kan kännas som det saknas folk i Oslo på helgerna, ”alla” är ute i skogen. Ullevålsseter har ett kafé och en servering, och där var det fullt med folk, trots att det ligger mitt ute i skogen, långt från var man får köra med bil (om man inte har specialtillstånd). De allra flesta hade, precis som oss, gått, men ganska många hade även cyklat, det finns många fina cykelvägar i skogarna.

Planen för dagen var att gå i skogen och att plocka blåbär. Vi såg flera blåbärsrika buskar på vägen mellan Frognerseteren och Ullevålsseter, men eftersom vi ville göra oss av med vår matsäck först så bestämde vi att vi skulle vänta med att plocka till efter Ullevålsseter, när vi vände och gick söderut igen mot Sognsvann (dit en annan av tunnelbanans linjer går).

Det valet höll på att bli ödesdigert, för det verkade som om alla blåbär på den andra stigen redan hade blivit plockade. Det fanns massvis med blåbärsris, men inga bär så långt ögat kunde se…

…förrän efter en stund. När vi kom en bit längre in längs skogsstigen så hittade vi en glänta där det inte verkade ha blivit plockade några bär alls, så där stannade vi till och plockade.

[Jag plockar blåbär i skogen mellan Ullevålsseter och Sognsvann]
Blåbärsplockning i Oslo.

När vi hade fått ihop en liter tyckte vi oss vara nöjda, trots att det fortfarande fanns en hel del bär att plocka på platsen, och fortsatte vidare. Nere vid Sognsvann var det ganska mycket folk ute, och faktiskt en hel del som var i och badade i sjön. Tyvärr så hade jag inte med mig några badkläder, jag hade trott att det inte skulle vara särskilt varmt i vattnet längre, men det var väldigt lockande att hoppa i efter en fem timmar lång skogspromenad – det fick bli en dusch när vi kom hem istället.

Idag känns det i fötterna att vi varit ute. Jag tror jag får skaffa mig bättre skor till nästa gång.

Kategorier: bilder, livet. Del: Facebook, Google+, e-post

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se