Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Ullersäter, Molde, Helsingfors, Nynäshamn och Oslo

Publisert: Søndag 2006-08-06. Ikke tilgjengelig på norsk (oversett automatiskt).

Under årets treveckors sommarsemester har jag rest mycket mer än jag någonsin gjort. Om man dessutom lägger till att jag har varit i Göteborg, Gdańsk och Prag tidigare i år så är det definitivt nytt rekord.

Jag inledde semestern med att ta en sväng hem till Ullersäter för att hälsa på hos mina föräldrar och gamla kompisar, för att sedan komma hem, packa om och resa till Molde på västkusten, till min sambos syster med familj och jazzfestivalen. Förutom att åka turistjärnvägen (om än med reguljärtåg) till och från Åndalsnes (med bussförbindelse till Molde) hann vi gå på en utomhuskonsert med först det norska bandet Kings of Convenience och sedan den norska sångerskan Elvira Nikolaisen. Av de två var den sistnämnda mer i min smak. Dessutom hann jag med att träffa en kompis jag känner från Oslo som var i Molde en sväng, besöka utkikspunkten Varden (bilden nedan) och ta färjan ut till öarna och bada.

[Norsk flagga och utsikt över havet och bergen]
Utsikt från Varden.

Härnäst bar det av en sväng till Helsingfors. Jag har varit i Helsingfors två gånger tidigare, senast under förra årets DebConf som ägde rum i Otnäs, som är en förort till Helsingfors. Helsingfors är en vacker stad, och trots att jag varit där tidigare fanns det mycket att se. Denna gång hade vi en guidebok (som vi hittat i sista minuten efter att ha letat på flera boklådor), och den beskrev en hel del intressant som jag inte sett tidigare. Förutom allt som man måste se hann jag även med att ta ett raskt dopp i havet vid Sveaborg, men det var kallt. Mycket kallt.

[Glass vid Helsingfors domkyrka]
Glass vid Helsingfors domkyrka.

Efter Helsingfors, och två dagars välbehövlig semester-semester hemma i lägenheten, bar det så av på en snabbtur till Nynäshamn och bror med familj. Vattnet vid Nickstabadet i Nynäshamn var mycket varmare, trots att det precis som i Helsingfors var Östersjön jag badade i. Eftersom jag flög via Stockholm hann vi även med att flanera i Stockholm innan jag skulle resa tillbaka, bland annat hann jag besöka favoritaffären Science fiction-bokhandeln där jag faktiskt inte handlade en enda bok den här gången, däremot köpte jag brädspel och dvd-filmer för tusenlappen.

Nu är semestern på väg att ta slut, Rolle med familj har just åkt efter att ha stannat för en fika på vägen hemåt, vilket innebar att jag ägnade förmiddagen till att städa lägenheten (något jag egentligen skulle gjort igår) och baka en sockerkaka.

[Rolle Casselbrant med familj fikar på uteplatsen]
Roland Casselbrant med familj fikar på uteplatsen.

Imorgon börjar jag jobba igen, det ser jag faktiskt fram emot.

Denne artikkelen er referert i: NärCon 2006 samt Helsingforsveckoslut.

Kategorier: bilder, reiser. Del: Facebook, Google+, e-post

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se