Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Stålmannen återvänder: Superman returns

Publisert: Lørdag 2006-07-29. Ikke tilgjengelig på norsk (oversett automatiskt).

Efter besvikelsen med Pirates of the Caribbean häromdagen gick vi för att se Superman returns på premiärkvällen igår.

Jag såg de gamla Stålmannenfilmerna som liten och, som alla andra, har jag väl alltid varit fascinerad av Stålmannen (även om jag senare kommit att föredra Spindelmannen som min favorithjälte). Det är väldigt inne att göra filmer baserat på tecknade serier nu, och det var väl inte helt oväntat att det även skulle komma en Stålmannenfilm. Till skillnad från förra årets Batman begins, som skriver om historien bakom Läderlappen (jag måste säga att jag gillar de svenska namnen på figurerna, jag är inte helt begeistrad över att alla skall kallas vid sina engelska namn numera), så bygger Superman returns vidare på de tidigare filmerna – efter flera års frånvaro återvänder Stålmannen till Jorden, men allt är inte som det en gång var.

Naturligtvis så återvänder Lex Luthor som skurk samtidigt, och börjar direkt att finslipa sina ondskefulla planer. Jag kommer inte ihåg alla detaljer från de första filmerna, så jag vet inte helt om tidslinjen helt hänger ihop med dem, men det gör inte så mycket.

Sammanfattningsvis så är detta en klassisk Stålmannenfilm och mitt betyg är att den är klart sevärd, både för de som sett de gamla filmerna och för de som inte gjort det. Det är bara en sak jag alltid undrat: om Stålmannen andas som alla andra, hur kan han då överleva i vakuum?

Kategorier: film. Del: Facebook, Google+, e-post

Kommentarer

Artikkelen er mer enn 14 dager gammel og er derfor ikke mulig å kommentere.

Forbehold: Opphavsrett for hver kommentar tilhører forfatterne. Eieren av nettstedet tar ikke ansvar for innhold i kommentarer. Upassende kommentarer blir fjernet.

  • Datum: 2006-07-31 21.27.15 CEST
  • Namn: Anders Carlsson
  • Sänt från: 83.233.104.***

Jag läste att han som spelar Stålmannen var för välväxt för sin kostym, så de måste retuschera vissa scener digitalt i efterhand... :) Lite som det påstods att de fick göra med Lindsay Lohans scener i Herbie-filmen förra året.

  • Datum: 2006-08-02 21.22.05 CEST
  • Namn: Dessan
  • Sänt från: **************.swipnet.se

jag har inte sett dead mans chest men ska se om mans ska kolla på supermann kan man kolla på smallvil de är bättre det är superman som tonåring i higschool då är lex luthor snäll mot superman. om du gillar han nu!!!!!!!

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se