Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

X-Men 3: The last stand

Publisert: Onsdag 2006-07-12. Ikke tilgjengelig på norsk (oversett automatiskt).

Bättre sent än aldrig tyckte jag, så jag och Allan gick på bio igår och såg X-Men 3: The last stand. Jag har sett både den första och den andra X-Men-filmen på bio (och äger bägge på dvd). Nu var det i och för sig en stund sedan jag såg dem, vilket alltid är ett problem med filmer i flera delar, man har inte alla detaljer helt färska.

Den tredje filmen börjar med ett par tillbakablickar på händelser som ägt rum före de både första filmerna, men tillbakablickarna är ganska korta och får inte sin förklaring förrän relativt långt in i filmen. Eftersom jag aldrig har läst X-Men-serietidningen så väldigt noga utan mer var Spindelmannen- och Daredevil-fan så är det inte alla detaljer och referenser jag är med på. På sätt och vis kanske det är bra att jag inte har detaljstuderat serietidningen, så att jag inte retar mig på detaljer som skiljer sig, som till exempel när Phoenix dyker upp i en annan gestalt än i serietidningen.

Hur som helst så tyckte jag det var en bra film, jag gillade de två första och det har i alla fall inte blivit sämre. Lagom mycket actionscener och förklaringsscener, och filmen är lagom lång. Det enda man kan anmärka är väl, som Allan sade efter filmen, att slutet kom lite väl fort, men så brukar det vara. När väl den stora finalen är över så vill de flesta gå, inte se en lång förklaring av vad som hände efteråt – det var faktiskt flera i biosalongen som reste sig för att gå innan filmen var över.

Om du gillade de två första filmerna bör du se den här, du kommer inte att bli besviken. Kanske lite överraskad, men inte besviken.

Kategorier: film. Del: Facebook, Google+, e-post

Kommentarer

Artikkelen er mer enn 14 dager gammel og er derfor ikke mulig å kommentere.

Forbehold: Opphavsrett for hver kommentar tilhører forfatterne. Eieren av nettstedet tar ikke ansvar for innhold i kommentarer. Upassende kommentarer blir fjernet.

  • Datum: 2006-07-13 20.15.17 CEST
  • Namn: Anders Carlsson
  • Sänt från: ******************.2.cust.bredband2.com

Och så levde alla lyckliga i alla sina dagar efteråt? Nähä, det måste ha varit en mer utförlig förklaring än så.

Det kanske vore en ny utmaning för avantgardistiska filmskapare att göra en actionfilm där man snabbt bygger upp ett klimax, en stor slutscen och så fortsätter filmen i dubbla riktningar. Det finns ju redan filmer som spelas upp baklänges, men inte riktigt så jag tänker. Experimentet består då av att mäta hur stor del av publiken som reser sig och går efter 20-30 minuter, för de tror sig ha sett allt.

  • Datum: 2006-07-14 13.38.37 CEST
  • Namn: Peter Karlsson
  • Sänt från: *******.opera.com

Med tanke på hur bråttom folk som har suttit och tittat på en film i två timmar har att komma ut, till sådana grader att de oftast missar extrascener som ligger i eller efter eftertexterna (det har hänt mig också av och till) så vore det ett interssant experiment...

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se