Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Da Vinci-koden

Publisert: Mandag 2006-05-22.

Så har vi da sett den, Da Vinci-koden-filmen. Til tross for at den har fått dårlig kritikk (så dårlig at den store og dyre reklamen i morgenavisen ikke siterte en eneste anmeldelse) så er dette en film man bare «må» se, «alle» har jo lest boken, så «alle» kommer jo til å se filmen… Jeg syntes filmen ikke var så verst, ihvertfall ikke så dårlig som flere kritikker har utmalt den til, men forsåvidt, den har ikke det der «lille ekstra» som man kanskje hadde forventet seg.

Også om de har, som de bør, klippet en hel del av handlingen fra boka så har de beholdt veldig mye. Nesten for mye, filmen føles lang med sine to og en halv time, også når man ser den på verdens største THX-kino sammen med nesten tusen andre personer. Dessuten er det, til tross for filmens lengde, mange korte klipp og kjappe vendinger, noe som gjør at det kan være vanskelig å følge med av og til. Jeg har lest boken, så jeg følgte med på det meste, men hvis man ikke har gjort det kan det sikkert være ganske så vanskelig.

Uansett så synes jeg at jeg fikk hva jeg forventet, en filmatisering av boken, så jeg skal ikke klage. Har du lest boken er filmen definitivt verdt å se. Hvis du ikke har lest boken er jeg dog ikke like overbevist om at den er det.

Jeg noterte kun et oversettelsesfeil i den norske oversettelsen (et ganske godt resultat, ihvertfall sammenlignet med noen andre filer jeg sett), nemlig et sted hvor «ward» ble oversatt til «krig»…

Og, helt til slutt, rørende denne hysteri om at filmen skal være blasfemisk så kan jeg bare innstemme i hva jeg leste i en avis for en stund siden: Det burde vel bare være en god ting at Jesus hadde familie og fikk barn, og ikke bare var sammen med menn hele dagene. Om ikke annet så viser jo det at han var heterofil, og det er jo noe kirken liker.

Kategorier: film. Del: Facebook, Google+, e-post

Kommentarer

Artikkelen er mer enn 14 dager gammel og er derfor ikke mulig å kommentere.

Forbehold: Opphavsrett for hver kommentar tilhører forfatterne. Eieren av nettstedet tar ikke ansvar for innhold i kommentarer. Upassende kommentarer blir fjernet.

  • Datum: 2006-05-24 07.58.07 CEST
  • Namn: Storebror
  • Sänt från: **.sll.se

Jag har ännu inte sett filmen. Boken är spännande omän något hafsigt skriven och för fantastisk. Avsluatde nyss Änglar och demoner och den var spännande och bra fram tills de sista 50 sidorna. Då gick författaren överstyr och det blev bara för mycket.

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se