Hoppa över introduktion.

VargaBlogg

Betraktelser från en svensk i Norge.

Här hittar du mitt lilla klotterplank där jag skriver saker jag tänker på.

I min blogg skriver jag om livets små och stora orättvisor, om skräppost, veterandatorer, brädspel, norrmän, aktuella och inaktuella händelser, teknik och vadhelst annars som faller mig in – med andra ord en salig röra. Alla åsikter som skrivs ut är naturligtvis mina egna, och alla likheter med levande personer är självklart avsiktliga.

Dessa sidor använder automatiskt språkval, om du hellre vill läsa på engelska kan du välja denna sida istället. Se hjälpen för information om hur du får din vävläsare att välja rätt språk automatiskt. En månadsöversikt är också tillgänglig.

© Upphovsrätt till all text och bild ägs av Peter Krefting, såvida inte annat anges. Mer om författaren.

Valborg

Publicerad: Måndag 2006-05-01.

Så sitter jag då åter på tåget mot Oslo, efter att vi har tillbringat helgen i Sverige. Eftersom man inte i Norge firar Valborgsmässoafton och vårens ankomst som vi gör i Sverige hade jag lovat min flickvän att vi skulle besöka ett riktigt Valborgsfirande. Efter att ha forskat en del i ämnet fick min mor tipset om att det bästa firandet i området ägde rum i Gyttorp utanför Nora, och med tanke på att orten hyser en dynamitfabrik så är det inte så underligt att man lyckas ställa till med ett ordentligt fyrverkeri.

Det har varit ett par långlediga helger på sista tiden, det är väldigt trevligt så här på vårkanten. Det enda som är synd med den koncentrationen är att det blir så dåligt med helgdagar senare på året. Kanske borde vi göra som i England och införa regelbundna återkommande lediga dagar som inte nödvändigtvis har någon koppling till de religiösa högtiderna?

Jag har märkt att jag inte bloggar så ofta, eller med så långa inlägg längre. Kanske jag inte behöver det när jag inte bor ensam längre?

Uppdatering: Jag testade mitt nya system för att blogga utifrån, men den klippte visst texten lite. Har fixat det nu.

Kategorier: livet, resor. Dela: Facebook, Google+, e-post

Kommentarer

Artikeln är äldre än 14 dagar och går därför ej längre att kommentera.

Friskrivningsklausul: För upphovsrätten till kommentarerna svarar respektive författare. Vävplatsägaren tar inget ansvar för innehållet i kommentarerna. Opassande kommentarer kommer att raderas.

  • Datum: 2006-05-02 00.54.44 CEST
  • Namn: Anders Carlsson
  • Sänt från: ******************.2.cust.bredband2.com

-"Gammelsmurf, jag vill starta en citronitfabrik!" -"Citronitfabrik? Är det sånt man spränger med?" -"Nej, nej, det är ju dynamit vet du väl."

Själv höll jag mig inne hela söndagen och pysslade med datorer. Nu har jag hittat en ny kandidat till titeln "högsta densitet på datorpryl tillverkad av Commodore", en D9060/9090 hårddisk (5 resp 7.5 MB) som trots yttermåtten 38x22x15 cm väger modiga 9 kg. Möjligen är en fullhöjds dubbeldiskettstation av typen 8050 ännu tyngre, men de är också större i volym.

| | Senaste inläggen | Denna månad | Alla månader och kategorier

Denna sida läses bäst på Internet.

peter@softwolves.pp.se