Skip past introduction.

WolfBlog

Reflections from a Swede in Norway.

Here you will find my small graffiti board where I write about things I come to think about.

In my blog, I write about the general unfairness of life, about spam mail, vintage computers, board games, Norwegians, current and not-so-current affairs, technology and whatever else occurs to me — in other words, a glorious mess. All opinion expressed here are of course my own, and all similarities with any living people is of course intentional.

These pages are using automatic language selection, if you prefer to read in Swedish, please use this page instead. See the help for info on how to make your web browser select the correct language automatically. A monthly overview is also available.

All text and pictures © copyright Peter Krefting, unless otherwise noted. More about the author.

Valborg

Published: Monday 2006-05-01. Not available in English (automatic translation).

Så sitter jag då åter på tåget mot Oslo, efter att vi har tillbringat helgen i Sverige. Eftersom man inte i Norge firar Valborgsmässoafton och vårens ankomst som vi gör i Sverige hade jag lovat min flickvän att vi skulle besöka ett riktigt Valborgsfirande. Efter att ha forskat en del i ämnet fick min mor tipset om att det bästa firandet i området ägde rum i Gyttorp utanför Nora, och med tanke på att orten hyser en dynamitfabrik så är det inte så underligt att man lyckas ställa till med ett ordentligt fyrverkeri.

Det har varit ett par långlediga helger på sista tiden, det är väldigt trevligt så här på vårkanten. Det enda som är synd med den koncentrationen är att det blir så dåligt med helgdagar senare på året. Kanske borde vi göra som i England och införa regelbundna återkommande lediga dagar som inte nödvändigtvis har någon koppling till de religiösa högtiderna?

Jag har märkt att jag inte bloggar så ofta, eller med så långa inlägg längre. Kanske jag inte behöver det när jag inte bor ensam längre?

Uppdatering: Jag testade mitt nya system för att blogga utifrån, men den klippte visst texten lite. Har fixat det nu.

Categories: life, travel. Share: Facebook, Google+, email

Comments

The article is older than a fortnight and has been closed for new comments.

Disclaimer: The comments are copyrighted by their respective authors. The web site owner takes no responsibility for the contents of the comments. Improper comments will be deleted.

  • Datum: 2006-05-02 00.54.44 CEST
  • Namn: Anders Carlsson
  • Sänt från: ******************.2.cust.bredband2.com

-"Gammelsmurf, jag vill starta en citronitfabrik!" -"Citronitfabrik? Är det sånt man spränger med?" -"Nej, nej, det är ju dynamit vet du väl."

Själv höll jag mig inne hela söndagen och pysslade med datorer. Nu har jag hittat en ny kandidat till titeln "högsta densitet på datorpryl tillverkad av Commodore", en D9060/9090 hårddisk (5 resp 7.5 MB) som trots yttermåtten 38x22x15 cm väger modiga 9 kg. Möjligen är en fullhöjds dubbeldiskettstation av typen 8050 ännu tyngre, men de är också större i volym.

| | Latest postings | This month | All months and categories

This page is best read on the Internet.

peter@softwolves.pp.se