Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Narnia: Häxan och lejonet

Publisert: Fredag 2005-12-30. Ikke tilgjengelig på norsk (oversett automatiskt).

Jag var på bio igår och såg Narnia-filmen som just haft premiär. Vi (jag, min flickvän och Andreas) blev bjudna av Thomas Tydal, som hade ett par fribiljetter liggande (tack, Thomas!). Dagen inleddes dock med mellandagsreahandlande tillsammans med flickvän och föräldrar, i ordentligt vinterväder. Nåja, som tur är finns det gott om inbyggda köpcentra i Örebro, så det var inte så farligt och så hade vi ju bion att se fram emot.

Jag läste böckerna (allihop) som liten, två somrar i rad läste jag igenom alla böckerna (två gånger, alltså). Dessutom har jag sett den tecknade filmen som gjorts på den här boken (den andra) flera gånger, samt en barn-tv-serie från BBC som gick på tv för något år sedan. Även om jag inte som liten förstod mig på alla de kristna referenserna i berättelsen så fann jag den väldigt fascinerande och förtrollande.

Den fascinationen finns kvar i mig som vuxen och jag tycker att den nya spelfilmen från Disney klarar av att fånga det på ett bra sätt. Filmen är bortemot två och en halv timme lång, något jag inte märkte så mycket av under själva filmen, men som var desto tydligare när jag efteråt skulle resa mig upp och gå ut... Specialeffekterna är även de mycket välgjorda, på äkta Disneyvis, och, för det mesta, trovärdiga (och de talande bävrarna är riktigt gulliga).

Dessutom tycker jag de har följt boken väldigt bra. Nu kommer jag inte ihåg alla smådetaljer eftersom det var såpass många år sedan jag läste den, men det var ändå inget jag saknade eller som var fel. Det enda jag kan anmärka på är att den är lite väl våldsam av och till, det är definitivt ingen film för mindre barn, men har man läst böckerna och tycker om dem kan jag definitivt rekommendera filmen.

Nu hoppas jag att de filmatiserar resten av böckerna också.

Denne artikkelen er referert i: The Chronicles of Narnia: Prince Caspian.

Kategorier: film. Del: Facebook, Google+, e-post

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se