Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Val

Publisert: Onsdag 2005-12-28. Ikke tilgjengelig på norsk (oversett automatiskt).

Eftersom jag inte verkar komma åt att kommentera Jespers fråga i hans blogg så kan jag svara här istället.

[...] Ctrl+Retur ger [nu] toppdomänen .se istället, men är detta rätt lösning? Jag gjorde antagandet att den som kör svensk Windows antagligen helst vill besöka .se-webbplatser, men stämmer detta? [...] Besöker du mest .se-domäner eller .com-domäner? Vilket tycker du att vi borde välja?

Jag måste säga att jag inte riktigt förstår varför man måste välja alls. Gör som vi gör i Opera – gör det möjligt för användaren att bestämma själv:

[Inställningar för servernamnkomplettering i Opera]
Domännamn för komplettering är konfigurerbart i Opera.

Dessutom behöver du inte komma ihåg att trycka Ctrl i Opera, det räcker att skriva namnet och trycka Enter så lägger Opera till både www och com (eller se) åt dig utan att du behöver tänka. Bra, eller hur?

Kategorier: Internett, programvare. Del: Facebook, Google+, e-post

Kommentarer

Artikkelen er mer enn 14 dager gammel og er derfor ikke mulig å kommentere.

Forbehold: Opphavsrett for hver kommentar tilhører forfatterne. Eieren av nettstedet tar ikke ansvar for innhold i kommentarer. Upassende kommentarer blir fjernet.

Tack för svaret :)

Jag håller med om att det hade varit smidigast att ha ett användargränssnitt för att ändra inställningen, men tyvärr har jag väldigt lite inflytande över det. Jag var i kontakt med IE-teamet för ett tag sen och föreslog detta, men huruvida det kommer att implementeras i IE7 vet jag idag inte. Lite synd, för allt som verkar behövas är en ny dialogruta & testning -- inställningen är redan konfigurerbar genom en registerinställning.

Det jag dock kan göra är se till att standardalternativet är vettigt så som funktionen är implementerad idag.

Mvh, Jesper

Förresten, borde det inte vara "...maskin på det lokala nätverket" isf "...lokal nätverksmaskin"? :)

  • Datum: 2006-01-04 09.06.43 CET
  • Namn: Peter Karlsson
  • Sänt från: *******.opera.com

"Lokal nätverksmaskin" är en översättning av "local network machine", men jag håller med om att formuleringen kan vara lite klumpig (på båda språken).

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se