Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Varning för blixthalka

Publisert: Tirsdag 2005-12-27. Ikke tilgjengelig på norsk (oversett automatiskt).

Jag skulle åka en sväng för att hälsa på hos en gammal kompis idag och eftersom det är ute på landet så innebär det att köra bil på småvägar. Det är vinter och temperaturen har pendlat runt nollstrecket, vilket gör att snön smält och sedan frusit till is igen, och sedan har det snöat och blåst, vilket polerat isen blank. Så på vägen till min kompis skulle jag över en backkrön, där det inte var sandat.

Jag bromsade och körde långsamt, men lyckades ändå få sladd på bilen och det slutade med att jag hamnade i diket. Som tur var gick det långsamt (runt 20 km/h eller så) och det var breda diken och gott om snö, så bilen stannade snällt utan att det blev några skador varken på mig eller bilen, men det var inte helt enkelt att ta sig upp ur diket med en bakhjulsdriven bil där ena bakhjulet var en halvmeter ovanför vägytan. Det är vid sådana tillfällen man prisar mobiltelefoner, jag ringde min kompis och han lånade en traktor och drog upp mig ur diket utan några som helst problem.

En annan sak som var lite lustig var stället jag körde i diket på, det ligger nämligen ungefär halvvägs till min kompis (som flyttat tillbaka till platsen han bodde som liten). När vi var små cyklade vi till varandra på somrarna och då brukade vi börja samtidigt från varsitt håll och mötas halvvägs. Det var just där jag körde i diket, så det var ganska passande att vi skulle träffas på den punkten när vi möttes igen för första gången på över femton år.

Kategorier: livet. Del: Facebook, Google+, e-post

Kommentarer

Artikkelen er mer enn 14 dager gammel og er derfor ikke mulig å kommentere.

Forbehold: Opphavsrett for hver kommentar tilhører forfatterne. Eieren av nettstedet tar ikke ansvar for innhold i kommentarer. Upassende kommentarer blir fjernet.

  • Datum: 2005-12-27 23.05.37 CET
  • Namn: Anders Carlsson
  • Sänt från: ******************.2.cust.bredband2.com

Om en vecka firar jag ett år sedan jag krockade. Jag hade inte samma flax som du. Apropå att hamna i diket kom jag att tänka på ett tidigare tillfälle då jag och en tjej skulle åka till Asköviken, jag kom på fel avtagsväg och trodde att jag kunde vända och hamnade halvvägs i diket. Som tur var kom det någon som kunde hjälpa oss att skjuta loss bilen, och det var ändå på vårsidan.

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se