Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Nynäshamn och Stockholm

Publisert: Onsdag 2005-11-02. Ikke tilgjengelig på norsk (oversett automatiskt).

Som jag nämnde tidigare har jag semester den här veckan, vilket är trevligt. Första halvan har jag tillbringat i Nynäshamn, tillsammans med min bror med familj, vilket alltid är trevligt. Som av en händelse har min flickvän också semester den här veckan, och var med till Nynäshamn för första gången. Jag gillar Nynäshamn, det är en fin liten hamnstad. Synd bara att den ligger såpass ”långt bort” – i slutet av pendeltågslinjen, en timmes resa från Stockholms centralstation.

Eftersom både hon och jag har bekanta (skolkamrater) i Stockholm passade vi på att säga hej till dem igår när vi åkte in till staden på en shoppingsväng. Vi lyckades avverka en hel del butiker på en dag, luncha med Linus och äta middag hemma hos min flickväns kompisar. Mest nöjd från shoppingen är jag med en ny ryggsäck jag hittade på rea för en hundralapp (eller strax över 80 norska oljedollars), i den första affären vi var inne i vid Vasaparken. Den var alldeles utmärkt till att bära resten av inköpen i, och lite större än den jag hade sedan tidigare.

Den, plus att jag hittade ett kortspel jag letat efter sedan jag spelade det på NärCon i höstas – Fluxx. Fluxx är ett kul spel där ett parti aldrig är det andra likt, reglerna eller hur man vinner är nämligen inte bestämt på förhand, de står trycka på kort man spelar allt eftersom. Jag hittade Fluxx i min favoritaffär, Science-fiction-bokhandeln i Gamla stan. De hade en hel avdelning med bra bräd- och kortspel, lite snyggt undangömt på andra sidan rollspelen utan någon som helst skyltning som talar om att de fanns där. Ett litet tips för de som letar efter spel i Stockholm, eftersom de har flera av de jag nämnt här i bloggen.

Dessutom köpte jag mig en koreansk sci-fi-film på dvd som verkar intressant. Jag lägger den i högen av osedda filmer jag aldrig får tid att se på så länge.

Just nu är jag hemma en kort sväng, imorgon bär det av till Tromsø och min flickväns storebror med familj. Det ska bli spännande, jag har inte varit så långt norrut i Norge (eller över huvud taget) tidigare. Det är skönt med semester av och till, även om det gör att man tydligen missar vissa saker som händer på jobbet. Nåja, i just det sistnämnda känner jag mig väldigt anti just nu. Vi får väl se om någon på jobbet kommenterar det, bror lade inte märke till det förrän jag påpekade det själv...

Denne artikkelen er referert i: Tromsø.

Kategorier: livet, reiser, spill. Del: Facebook, Google+, e-post

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se