Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Återträff, kultur, konferens och fårikål

Publisert: Onsdag 2005-09-28. Ikke tilgjengelig på norsk (oversett automatiskt).

Det har varit lite tyst här i bloggen på sistone, jag har inte riktigt haft lika mycket tid och energi över som jag brukade ha. Det är väl helt enkelt så att jag lägger den på bättre saker, något som har både sina goda och dåliga sidor. Framförallt så fungerar nog bloggning för mig, som för många andra, till viss del som en sorts terapi, där jag kan skriva av mig lite av det jag känner och tycker. Å andra sidan uppvägs det av att ha någon att prata med.

Så, vad har hänt de senaste två veckorna? Helgen för två veckor sedan var jag på återträff, det är i år tio år (wow) sedan jag slutade gymnasiet, vilket innebar att det var dags för den obligatoriska återträffen. Det var riktigt trevligt att träffa folk igen och se vad det blivit av dem. Jag har varit lite dålig på att hålla kontakten med folk, men det blir lätt så när man försvinner åt olika håll. Själv så började jag studera på högskola i Västerås direkt efter gymnasiet, för att sedan börja jobba i Oslo. Då är det lite svårt att hålla kontakten.

Några hade blivit det man hade förväntat (undertecknad inräknad), medan någras yrkesval var mer oväntat. Några har grundat en dataspelsfirma i Stockholm, medan en annan hamnat som polis i Stockholmsförorterna. Någon jobbar som kemiingenjör på en läkemedelsfirma, ett par stycken är läkare. Några har flyttat utomlands medan några blivit kvar på (eller återkommit till) hemorten. Några är gifta och har barn, andra är lyckligt ensamstående. En del ser precis likadana ut som för tio år sedan, några var jag tvungen att fråga vad de hette. Allt i allt en trevlig träff, stort tack till Sofia för att du sammankallat alla, och tack till Daniel för att den fina broschyren med bakgrundsinformation.

Torsdag förra veckan var det kulturvandring längs Akerselva här i Oslo, ett arrangemang där gångpromenaden längs älven lyses upp av marschaller och det anordnas ett antal mindre kulturevenemang. Det har hållits ett par år nu, men jag har aldrig kommit iväg på det förrän i år. Det var sång, dans, små konstutställningar med mera, längs hela älven från Kjelsås i nord till centrum i söder. Vi hann dock inte med att gå mer än ungefär halva sträckan på de tre timmar det pågick, men det var mycket spännande att se på den delen.

Strax nedanför där jag bor på Bjølsen finns en park med ett träd som blåste omkull i ett blåsväder för ett par år sidan. Det trädet hade för kvällen pyntats med reflexer, upplysta av en strålkastare, något som gav en mäktig upplevelse i mörkret.

Fredag och lördag var det konferens med fackföreningen. En alldeles utmärkt möjlighet att knyta nya kontakter till vår nya förening. Idag skulle jag egentligen dessutom på kurs för att lära mig vad man gör som fackföreningsrepresentant, men så vaknade jag sjuk imorse. Usch.

Söndag kväll var vi inbjudna på den norska specialiteten fårikål hos några av mina flickväns kompisar. Jag har hört en del om fårikål, men jag hade inte provat på det förrän i söndags. Fårikål är, i stort sett, fårkött som kokas, länge, tillsammans med kål och serveras tillsammans med potatis. Hursomhelst så tyckte jag, trots att jag varnats om motsatsen, att det var riktigt gott, och jag prövar det gärna igen. Tydligen är det ett väldigt typiskt norskt höstrecept, som skall tillagas i såpass stora mängder att det räcker i flera dagar.

Sådär, nu tror jag att jag är ikapp igen. Stay tuned.

Kategorier: livet, mat, reiser. Del: Facebook, Google+, e-post

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se