Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Prest eller kolera

Publisert: Tirsdag 2005-09-13.

Så var da valget over for denne ganget, og landet våkner opp til en ny dag. Jeg må si at jeg ble glad når jeg hørte radionyhetene klokken 06:00 proklamere at den rødgrønne koalisjonen (arbeiderpartiet, sosialistisk venstreparti og senterpartiet) hadde vunnet over den sittende borgerlige siden (og at det endelig er slutt med prestestyret her i landet…avtroppende statsminister Kjell Magne Bondevik er jo prest). Jeg har sagt at jeg ikke ønsket å gå inn på mine politiske standpunkter her i bloggen, men de som kjenner meg vet jo ihvertfall at det er på venstresiden jeg hører hjemme, og det legger jeg ikke i skjul.

Nå skal det bli interessant å se hvor saker og ting utvikler seg, framfor alt siden de har lovt å bilde en flertallsregjering, noe som ikke er særlig vanlig i Norge. Sist gang arbeiderpartiet var i regjering var dette i en mindretallsregjering, denne gangen har man lovt å danne en flertallsregjering sammen med samarbeidspartiene sine. Forhåpentligvis fører dette til litt mindre handlingslammelse enn sist de prøvde seg.

Så, gratulerer Norge! Nå er det tilbake til hverdagen igjen. En rødgrønn hverdag isteden for en blå, noe som jo passer bra nå på høsten.

Kategorier: politikk. Del: Facebook, Google+, e-post

Kommentarer

Artikkelen er mer enn 14 dager gammel og er derfor ikke mulig å kommentere.

Forbehold: Opphavsrett for hver kommentar tilhører forfatterne. Eieren av nettstedet tar ikke ansvar for innhold i kommentarer. Upassende kommentarer blir fjernet.

  • Datum: 2005-09-13 23.42.52 CEST
  • Namn: Anders Carlsson
  • Sänt från: ******************.2.cust.bredband2.com

Miljövännerna sägs med spänning vänta på resultatet av regeringsbildningen, eftersom både Sv och S har dragningar åt miljöhållet som inte nödvändigtvis Ap har. Det lär skilja i uppfattning i en hel del frågor som kanske inte stod i fokus i valkampanjen. Å andra sidan är det inget nytt; Stoltenberg kan väl snegla på broderlandet Sverige hur Göran Persson rott skutan med V och Mp. De har visserligen inte ingått i regeringen men varit nära samarbetspartier.

Jag är ljusblå. :)

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se