Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

En hektisk, men mycket trevlig, helg

Publisert: Mandag 2005-08-29. Ikke tilgjengelig på norsk (oversett automatiskt).

Efter fredagens firande tillbringade vi lördagen i Frognerparken där Hydro firade 100-årsjubileum genom att bjuda på gratiskonserter.

Det började med Oslo filharmoniska orkester och Sissel Kyrkjebø som framförde filmmusiken från Sagan om ringen-filmerna. Jag var inte särskilt begeistrad över filmen (men så gillade jag ju inte riktigt boken heller), men musiken är inte fy skam. Nu blev den kanske lite smått enformig efter ett par timmar, men det gjorde inget, med lite gott humör och trevligt sällskap så var det riktigt trevligt.

[Oslo filharmoniska orkester och Sissel Kyrkjebø]
Sagan om ringen live.

Tyvärr kom det en del regn på eftermiddagen, vilket gjorde den så fina gräsmattan framför scenen till ett gyttjehål inför kvällskonserterna. Efter en kort kafépaus återvände vi för att se norska Ravi og DJ Løv som förband till kvällens huvudattraktion A-ha. Tyvärr var vi inte de enda som dykt upp, och Frognerparken är inte riktigt byggd för de över 100.000 besökare som det enligt uppgift hade kommit, vilket gjorde att det blev lite trångt om plats. Som tur var fanns det några storskärmar uppställda som man kunde se konserten på om man inte ville trängas rakt framför scen, så vi gick dit istället.

En trevlig kväll, även om jag inte helt är så nöjd med att jag fick lite klaustrofobi-känsla över att stå i publikhavet. Det var likadant när jag var på gratiskonserten på Aker brygge i samband med 100-årsfirandet av Norges självständighet tidigare i somras. Jag trodde inte att jag skulle känna så, det var lite kusligt. Men jag hade en trevlig kväll ändå.

Igår var det dags på Chaals att följa upp bake-a-thon:et från tidigare i somras, då han bjöd in till cook-a-thon. Eftersom han bor i en lite större lägenhet än jag så var det lite fler folk närvarande, och det höll på hela dagen. Mycket spännande och väldigt goda maträtter och efterrätter tillverkades, men tyvärr så har min mage en gräns för hur mycket det går att stoppa i den, så jag fick inte smakat på allt.

Hur som helst ett mycket trevligt sätt att tillbringa en söndag eftermiddag på, vad kan väl vara bättre än att göra det tillsammans med goda vänner och god mat?

Denne artikkelen er referert i: Food, food, and even more food.

Kategorier: bilder, livet, musikk. Del: Facebook, Google+, e-post

Kommentarer

Artikkelen er mer enn 14 dager gammel og er derfor ikke mulig å kommentere.

Forbehold: Opphavsrett for hver kommentar tilhører forfatterne. Eieren av nettstedet tar ikke ansvar for innhold i kommentarer. Upassende kommentarer blir fjernet.

The cook-a-thon was fun. Food and friends are some of the most important things in the universe, so thanks for being one and making the other.

And this time it is our house that is filled with left-overs. (Although Chiara says she needs the Nutella she forgot, so I'd better bring it in tomorrow ;-)

  • Datum: 2005-08-30 15.35.33 CEST
  • Namn: Anders Carlsson
  • Sänt från: ******************.2.cust.bredband2.com

Apropå filmmusiken: efter en del rekommendation från folk som sett filmen och att den vunnit Oscar (eller åtminstone nominerats?) köpte vi ett arrangemang för blåsorkester, på ganska hög svårighetsnivå. Men det var väldigt plottrigt, många små snuttar här och där, ganska tråkigt. Arrangemanget var tre-fyra sidor noter per stämma, vilket är ganska långt, men faktum är att vi ännu bara framfört sista 25%, och det var på stående konsert i nedkopierat format. Möjligen fanns det andra, bättre arrangemang, eller så är det en sån musik som är bra om ett tema får hålla på en längre stund, men när man sätter samman ett potpurri blir det varken hackat eller malet. :-/

Jag trodde Hydro skulle bjuda på en liten flaska råolja när de firade 100 år. :)

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se