Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Mughal-E-Azam (den store Mughal)

Publisert: Torsdag 2005-08-18. Ikke tilgjengelig på norsk (oversett automatiskt).

Den här veckan är det Bollywoodfestival i Oslo på Soria Moria-biografen. ”Bollywood” är ett humoristiskt namn på filmindustrin i Bombay (Mumbai), som producerar stora mängder filmer varje år i den speciella indiska stilen med många sång- och dansnummer, och med en paus halvvägs in i filmen, som gärna är minst tre timmar lång.

Trots att det är tredje gången Bollywoodfestivalen anordnas i år, och trots att jag har gångavstånd till biografen den anordnas på, var det igår första gången jag besökte den. Jag har sett en indisk film i sin helhet tidigare, men då var det på dvd, visserligen med projektor och på filmduk, men indiska filmer är ofta väldigt storslagna och gör sig bättre ju större visning.

Filmen jag såg igår var Mughal-E-Azam (den store Mughal), en film från 1960 som ursprungligen filmades i svartvitt, men som nu har färglagts. Det är en stor film, kommentarerna på Internet Movie Database är huvudsakligen väldigt positiva och jag är böjd att hålla med. I grund och botten en ganska enkel historia om omöjlig kärlek mellan en prins och en slav, men den berättas på ett väldigt vackert vis. Jag kan med glädje rekommendera den här filmen.

Kategorier: film. Del: Facebook, Google+, e-post

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se