Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

The Island

Publisert: Lørdag 2005-08-13. Ikke tilgjengelig på norsk (oversett automatiskt).

För ett par kvällar sedan gick jag på bio och såg The Island. Eftersom jag tyckte om både Truman Show och Matrix, två filmer där världen huvudpersonerna befinner sig i inte riktigt är vad den verkar, så hade jag ganska höga förväntningar till den här filmen. Jag blev inte besviken.

Filmen öppnar med att man får se världen från huvudpersonens perspektiv, och sedan får man sakta men säkert små tips om att saker och ting kanske inte helt stämmer överens med verkligheten. Sanningen avslöjas för tittarna innan huvudpersonerna listar ut dem, men så måste man nog göra, och det fungerar väldigt bra i filmen. Naturligtvis är det även en hel hoper specialeffekter och liknande med, men de hjälper bara till att förstärka historien, de är inte med bara för sin egen skull som de kan vara i en del filmer.

Det är svårt att recensera film utan att beskriva handlingen; men genom att jag jämför den med Truman Show och Matrix förstår de allra flesta vad grundidén är. Har man dessutom sett en trailer för filmen så vet man redan flera av detaljerna, men det gör inte så mycket, den klarar ändå av att berätta handlingen på ett gripande sätt.

Jag kan varmt rekommendera The Island. Den fungerar både som science-fiction och som actiondrama.

Kategorier: film. Del: Facebook, Google+, e-post

Kommentarer

Artikkelen er mer enn 14 dager gammel og er derfor ikke mulig å kommentere.

Forbehold: Opphavsrett for hver kommentar tilhører forfatterne. Eieren av nettstedet tar ikke ansvar for innhold i kommentarer. Upassende kommentarer blir fjernet.

  • Datum: 2005-08-13 20.17.17 CEST
  • Namn: Anders Carlsson
  • Sänt från: ******************.2.cust.bredband2.com

Apropå den filmen, stod det i skvallerpressen härom dagen att huvudrollsinnehavarna Ewan McGregor och Scarlett Johanson ville klämma in nakenscener eller åtminstone visa brösten, men producenterna sade ifrån - eftersom filmen inte skulle få onödigt hög åldersgräns. Liknande sak sades om Paris Hilton (duh!) i House of Wax. Hur mycket som är påhittad PR och hur mycket som är sanning är svårt att säga, men intrycket är att filmnakenhet är väldigt polariserat just nu; antingen inget eller överdrivet.

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se