Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Regnvädersdag: 1856 och Arkham horror

Publisert: Søndag 2005-07-31. Ikke tilgjengelig på norsk (oversett automatiskt).

Efter en solig och fin dag igår vaknade jag idag upp till att regnet smattrade mot fönstret och när jag tittade ut såg jag att det fullkomligt vräkte ned regn. Med andra ord en perfekt dag för brädspel med kompisgänget...

Vi började med ett parti 1856, denna gång med fem spelare. Jag har spelat 1856 med tre spelare ett par gånger på sistone, men det är nästan ett helt annat spel eftersom den totala mängden pengar man startar med är densamma oavsett antal spelare, med fem spelare blir det helt att man spelar mycket mer på marginalen. Idag var första gången jag råkade ut för att spelet slutade ”tidigt”, det vill säga utan att banken fick slut på pengar. Sverre fick nämligen en dålig start och gick till slut i konkurs, vilket omedelbart avslutar spelet (om det inte gjorde det hade han varit tvungen att sitta vid sidan av under resten av spelet, och det är inte särskilt trevligt; spel med utslagning är inte kul att spela). Så efter ”bara” ungefär fem timmars spel tog det slut, med Ivar som vinnare (att han skulle vinna var ganska klart efter att Tore gjorde ett fatalt misstag som kostade honom förstaplatsen). Jag lyckades komma på tredje plats, efter att ha gjort ett par smärre misstag, i precis samma moment som jag alltid gör misstag med i det här spelet (jag startade mitt andra företag en runda för sent). Jag tycker jag borde lära mig någon gång.

Efter maten spelade vi ett nytt spel som Sverre hade köpt, Arkham horror, som i korthet går ut på att man är en grupp upptäckare som ska rädda staden Arkham från alla de ondskefulla monster som plötsligt dykt upp. Till skillnad från 1856, som är ett individuellt spel där var och en spelar för att vinna för sin egen del, är Arkham horror ett samarbetsspel, med vissa tendenser åt rollspelshållet. Faktum är att det egentligen inte finns någon individuell vinnare alls, antingen vinner spelarna eller så vinner monstret. I det här partiet lyckades vi spelare vinna, faktiskt relativt enkelt, efter fyra timmars spel. Jag tror nog dock att det var en hel del tur inblandat, om jag till exempel inte fått de specialkort jag fick i början tror jag det kunde ha gått ganska snett.

Fast jag lyckades vinna lite mer än de andra i alla fall, det står nämligen att den som lyckas med att stänga flest av de portaler till andra dimensioner som öppnas i spelet blir utnämnd till ”främste medborgare i Arkham”. Det var jag. Hurra för mig...

Denne artikkelen er referert i: 1841 and 1854.

Kategorier: spill. Del: Facebook, Google+, e-post

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se