Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Morgonstund har guld i mund

Publisert: Tirsdag 2005-07-26. Ikke tilgjengelig på norsk (oversett automatiskt).

I mitt yrke är det inte så väldigt vanligt att man har ”normal” dygnsrytm (vad nu det är), många stiger inte upp förrän framåt förmiddagen och dyker upp på kontoret runt lunchtid. Det är väl egentligen inget fel med det, jobbet är ju ett sådant att det kan utföras vilken tid som helst på dygnet, och att själv välja när kan vara väldigt positivt för hur man ser på jobb och sådant.

Jag är egentligen inte någon morgonmänniska, jag föredrar att ligga och dra mig länge på morgonen, men eftersom jag inte heller riktigt känner för att stanna kvar på kontoret till sent på kvällen och föredrar att ha en rutin så brukar jag åka till jobbet runt åtta på morgonen, och gå hem fyra på eftermiddagen. När jag började jobba på Opera, då för en massa år sedan när det fortfarande var ett litet företag, så innebar det att jag var en av de första att dyka upp på kontoret. Nästan alltid den första i utvecklaravdelningen, ibland den första av alla. Nu för tiden brukar det för det mesta vara en del folk när jag dyker upp, men det är ändå relativt glest.

Så igår, första dagen efter min korta sommarsemester, så åkte jag in ännu tidigare till kontoret, för att se om jag kunde vara allra först. Det var jag, när jag anlände klockan kvart över sju på morgonen och drog mitt passerkort för att låsa upp ytterdörren hör jag det pipa till när larmanläggningen slog av, och sedan kommer jag in till ett helt tomt och öde kontor (tyst är det dock inte, eftersom det står så många datorer påslagna). Jag gjorde samma sak idag, lite för att se om det verkligen var så där på morgonen. Det var det.

Okej, så det var väl kanske inte bara av nyfikenhet jag gjorde det, det var också för att min flickvän börjar jobba tidigt på morgonen och jag av sympati åkte iväg till jobbet vid samma tid. Men det lät ju bra att säga att det var det...

Kategorier: livet. Del: Facebook, Google+, e-post

Kommentarer

Artikkelen er mer enn 14 dager gammel og er derfor ikke mulig å kommentere.

Forbehold: Opphavsrett for hver kommentar tilhører forfatterne. Eieren av nettstedet tar ikke ansvar for innhold i kommentarer. Upassende kommentarer blir fjernet.

 • Datum: 2005-07-27 03.24.20 CEST
 • Namn: Anders Carlsson
 • Sänt från: ******************.2.cust.bredband2.com

Tillåts nattarbete, och vad hade i så fall varit mest troligt av att någon kommit riktigt tidigt eller att någon suttit hela natten?

 • Datum: 2005-07-27 07.03.24 CEST
 • Namn: Peter Karlsson
 • Sänt från: ************.customer.alfanett.no

De flesta som jobbar riktigt sent har med stor sannolikhet hunnit gå hem till klockan sju.

 • Datum: 2005-07-27 09.50.42 CEST
 • Namn: Storebror
 • Sänt från: **********.568-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se

Jag är fortfrande kvällsmänniska, trots arbete och barn. Undrar om jag överhuvudtaget någongång i mitt liv kommer få en rytm där jag är morgonpigg.

 • Datum: 2005-07-31 15.35.42 CEST
 • Namn: mor (även till storebror)
 • Sänt från: **********.bredband.skanova.com

Tyvärr, är man kvällsmänniska så verkar man förbli det, för det verkar näst intill omöjligt att vara pigg kl 6 på morgonen när klockradion kör igång. Så den enda tröst jag har till mina morgontrötta söner är att man får se fram emot pensionen, men då ger jag mig den på att man vaknar kl 5 och är pigg när man inte behöver vara det.

 • Datum: 2005-07-31 21.58.23 CEST
 • Namn: Peter Karlsson
 • Sänt från: ************.customer.alfanett.no

Jo, det är nog egentligen ganska kört, det där. Enda lösningen är nog att definiera om dygnet så att morgonen infaller senare, till exempel genom att *ställa tillbaka* klockan ett par timmar. Omvänd sommartid, liksom.

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se