Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Besök hemifrån

Publisert: Lørdag 2005-06-25. Ikke tilgjengelig på norsk (oversett automatiskt).

Till skillnad från Arve så beror oftast bristen på inlägg i min blogg på att jag egentligen har alldeles för mycket att skriva om men inte riktigt helt kan bestämma mig för vad (vilket oftast leder till opersonliga tekniska inlägg). Som noterats är jag väldigt nöjd med tillvaron just nu, och just nu är mina föräldrar på besök över midsommar, så det blir en hel del Carcassonne (och Ticket to Ride) spelat mot mor.

Idag har jag dessutom fått köpt mig en ny mikrovågsugn, eftersom min gamla lagt av. Det är lite jobbigt att frakta sån’t på cykel, så jag tog chansen när mina föräldrar hade sin bil i närheten...

Denne artikkelen er referert i: The family gathered.

Kategorier: livet. Del: Facebook, Google+, e-post

Kommentarer

Artikkelen er mer enn 14 dager gammel og er derfor ikke mulig å kommentere.

Forbehold: Opphavsrett for hver kommentar tilhører forfatterne. Eieren av nettstedet tar ikke ansvar for innhold i kommentarer. Upassende kommentarer blir fjernet.

 • Datum: 2005-06-25 18.56.47 CEST
 • Namn: Storebror
 • Sänt från: **********.568-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se

Vadå lite jobbigt? Två packstroppar är allt som behövs, om du har en vettig cykel med pakethållare vill säga. Dagens cyklar eju så bizarra. Som extrautrustning räknas ju tex stänkskärmar.

 • Datum: 2005-06-26 09.29.56 CEST
 • Namn: Peter Karlsson
 • Sänt från: ************.customer.alfanett.no

Jo, jag såg till att köpa en ordentlig cykel när jag köpte mig en ny i höstas, med stänkskärmar, reflexer, pakethållare och allting. Fast det känns fortfarande som det inte hade varit helt lyckat att försöka frakta en mikro på pakethållaren...

 • Datum: 2005-06-26 19.34.40 CEST
 • Namn: Anders Carlsson
 • Sänt från: ******************.2.cust.bredband2.com

Jag minns när jag cyklade med två backar tomglas på SdU-tiden. Bara vid ett tillfälle välte jag ena backen så det blev lite glaskross. Ganska fanatiskt egentligen, panta två backar och köpa en ny att frakta tillbaks på cykeln. Det skulle jag inte våga idag.

Så, klarar du av mikrovågsugnen? Jag minns ett kåseri i någon tekniktidning - ev. Dagens Industri eller Computer Sweden - för några år sedan. Skribenten var en kvinnlig civilingenjör som menade att varken hon eller hennes tillika civilingenjör till man behärskade mikrovågsugnen mer än att värma upp mat en minut åt gången. Det skulle gå att ställa in annan tid och effekt, men ugnens reglage var inte självförklarande och knappt heller bruksanvisningen.

 • Datum: 2005-06-27 08.36.03 CEST
 • Namn: Storebror
 • Sänt från: **********.568-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se

Jag tror att Peter har tvingats till att använda mikrovågsugnen ända sedan studenttiden. Om jag minns vår kära mors ord så var det något i stil med "Vi köpte honom en mikrovågsugn för att vi ska vara säkra på att han skall få i sig något". Peters dåvarande kulinariska färdigheter var då tämligen begränsade, iofs klarade han att hälla vatten i en kastrull men där stannade det ofta. Observa nu att vår mor, råare än mig, har sågat Peters matlagningskunsakper.

 • Datum: 2005-06-27 08.52.02 CEST
 • Namn: Peter Karlsson
 • Sänt från: ***.opera.com

Jo, det är ju tyvärr du, käre storebror, som har ärvt alla matlagningsgenerna. Det blev inte några kvar till mig, så jag får hanka mig fram med halvfabrikaten...

 • Datum: 2005-06-30 12.16.48 CEST
 • Namn: Storebror
 • Sänt från: **********.568-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se

Dumheter! Det är bara din monumentala envisenhet kombinderad med din stolthet och dina reaktionära principer som hindrar dig!

 • Datum: 2005-07-01 09.56.18 CEST
 • Namn: Anders Carlsson
 • Sänt från: yestravel.com

Kan man vara för stolt för att skala potatis och koka sås? Finns det en reaktionär princip mot att slafsa ihop sina egna köttfärsbiffar, mer än en veganaspekt? Är det av envishet som man inte litar på att följa ett recept? Det sistnämnda gäller f.ö. både de som kan och inte kan laga mat.

Nu har vi sett Bake-athlon, kanske Cook-athlon kommer härnäst?

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se