Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Sommaren är här

Publisert: Lørdag 2005-06-18. Ikke tilgjengelig på norsk (oversett automatiskt).

Idag har jag officiellt invigt sommaren genom att ta min traditionella sommarcykeltur, som jag försöker göra som en av de första och de sista aktiviteterna på sommaren. Turen går från min bostad på Sagene, längs Akerselva ned till centrum, över Aker brygge, förbi hamnen och ut till Bygdøy, där jag stannar till vid museerna, tar en mjukglass och njuter av den underbara utsikten mot Oslofjorden. Därefter letar jag mig tillbaka via Skøyen och Majorstuen och tillbaka upp till Sagene. En nätt liten cykeltur på dryga två timmar som jag försöker göra flera gånger varje sommar. Den måste gå att genomföra i kortbyxor och kortärmat för att det skall få vara riktig sommar. Det var det idag.

Igår kväll var det sommarfest på jobbet, vi hade strandfest (inomhus!) och det var en riktigt lyckad fest, trots att det av och till ösregnade (vilket gjorde att det blev ett ordentligt springande in och ut från balkongen). Det var en trevligt även om vissa kanske ångrar att de fick ett glas för mycket, själv har jag ju då inte det problemet, jag hade riktigt trevligt ändå och behövde inga etanolhaltiga drycker för att våga mig på att göra bort mig genom att sjunga karaoke med Singstars på Playstation.

Jag blev inte så sen på festen igår, jag passade på att ta mig hem medan det höll uppe vid niotiden på kvällen och sedan sov jag rätt så länge idag, har haft en ganska intensiv vecka, så det var skönt att ta det lugnt och samla tankarna med dagens cykeltur.

Jo, och så kom NRK-badlakanet jag vann på radiotävlingen i torsdags med posten idag. Snart dags för årets första dopp, med andra ord.

Uppdatering: Eiriks bilder från strandfesten.

Denne artikkelen er referert i: Softwolves 2005 bake-a-thon samt Vinst hver gang.

Kategorier: jobb, livet, vær. Del: Facebook, Google+, e-post

Kommentarer

Artikkelen er mer enn 14 dager gammel og er derfor ikke mulig å kommentere.

Forbehold: Opphavsrett for hver kommentar tilhører forfatterne. Eieren av nettstedet tar ikke ansvar for innhold i kommentarer. Upassende kommentarer blir fjernet.

  • Datum: 2005-06-19 08.32.44 CEST
  • Namn: Mia
  • Sänt från: **********.pp.htv.fi

Singstars! Detta strålande spel borde vara avdragsgillt, så förhöjande för livsandarna som det är!

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se