Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

SJ: Från dåligt till ännu sämre

Publisert: Tirsdag 2005-05-24. Ikke tilgjengelig på norsk (oversett automatiskt).

SJ uppdaterade nyligen sitt vävbaserade biljettbokningssystem, det system jag tidigare nämnt hur överförtjust jag var i. Frågan man ställer sig är naturligtvis, med tanke på hur uselt det fungerat tidigare, kan det nya systemet då bli något annat än bättre? Svaret är dessvärre ja...

[Din webbläsare verkar inte fungera optimalt med vår bokning]

När man matat in avrese- och destinationsort på ingångssidan möts man alltså av detta informativa meddelande: Din webbläsare verkar inte vara fungera optimalt med vår bokningsfunktion på internet. Vilka webbläsare vår bokning fungerar med kan du se under Om webbplatsen. Eller, för att översätta det till ren svenska: Vi har inte orkat läsa på om de standarder som gäller på Internet, och eftersom du envisas med att köra en skandinavisk webbläsare som följer just dessa standarder så kan vi inte garantera att något fungerar. Vilka kunder vi vill ha kan du se under Om webbplatsen.

Nötter.

Nåja, felmeddelandet jag fick i morse när jag dristade mig till att försöka trycka på Gå vidare-knappen verkar i alla fall ha försvunnit nu (innan jag hann ta en skärmbild) och den nya servern för kontokortstransaktioner använder inte längre en antik och lättknäckt krypteringsgrad, det är ju i alla fall något positivt. Men jag måste säga att det är lite underligt hur ett statligt ägt företag som detta kan rekommendera att man använder amerikanska produkter och direkt avråder från lokalt producerade alternativ.

Men det är väl som jag länge misstänkt, SJ vill helt enkelt inte ha några resenärer.

Kategorier: Internett, kverulanse. Del: Facebook, Google+, e-post

Kommentarer

Artikkelen er mer enn 14 dager gammel og er derfor ikke mulig å kommentere.

Forbehold: Opphavsrett for hver kommentar tilhører forfatterne. Eieren av nettstedet tar ikke ansvar for innhold i kommentarer. Upassende kommentarer blir fjernet.

  • Datum: 2005-05-25 13.21.23 CEST
  • Namn: Anders Carlsson
  • Sänt från: yestravel.com

Prova att lägg en beställning hos Systembolaget, för att se om ett statligt företag är mer mån om kunderna än ett annat. Om inte annat kanske du kan lifta, åtminstone från Sverige till Norge, med en flaska vin som lockbete. :-p

Netscape 6.1 eller senare, ingår Mozilla och Firefox i det begreppet, eller identifierar de sig annorlunda? Förresten har jag nog aldrig hört "MS 98" tidigare.

Jag var inne där tidigare idag eller igår, och trots varningen så märkte jag iaf inga problem med Opera 8/Linux.

Om den funkar på Win98 och senare, finns det då något som saknas i Win95 för att sidan kan fungera där?

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se