Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Eurovisionskväll

Publisert: Lørdag 2005-05-21. Ikke tilgjengelig på norsk (oversett automatiskt).

Så har då den stora dagen kommit, finalen i Eurovisionens melodifestival äger rum ikväll med 24 deltagande länder, varav 10 kvalificerade från torsdagens semifinal. Jag gillar melodifestivalen, både den svenska och Eurovisionens, skarpt, den lockar fram en hel del intressant musik (både bra och dålig). I år håller tror jag det kommer gå bra för norska glamrockbandet Wig Wam, med sin 1980-talsrock. Sveriges Martin Stenmarck tror jag dessvärre måste förvänta sig en placering i den nedre delen av topplistan, låten är helt enkelt inte tillräckligt bra (det var synd att Nanne Grönvall inte vann). En annan låt jag instinktivt gillade var Kroatien, jag gillade den så mycket att jag var tvungen att slå upp vad den kroatiska texten handlade om. Den handlade om vargar, så inte underligt att jag gillade den. Gerður har recenserat startfältet.

Vi får väl se hur det går. Jag har hur som helst laddat upp med att köpa den officiella dubbel-cd:n (som trevligt nog var utan kopieringsskydd i år, förra årets skiva bojkottade jag på grund av kopieringsskyddet). Perfekt sätt att komma i rätt stämning inför det hela, speciellt som vädret är grått och det ösregnar utomhus.

Denne artikkelen er referert i: Rain samt Eurovision night.

Kategorier: musikk. Del: Facebook, Google+, e-post

Kommentarer

Artikkelen er mer enn 14 dager gammel og er derfor ikke mulig å kommentere.

Forbehold: Opphavsrett for hver kommentar tilhører forfatterne. Eieren av nettstedet tar ikke ansvar for innhold i kommentarer. Upassende kommentarer blir fjernet.

  • Datum: 2005-05-22 12.18.41 CEST
  • Namn: Anders Carlsson
  • Sänt från: ******************.2.cust.bredband2.com

SVT har redan - innan resultatet av gårdagens final var känt - bjudit in till ny tävling. Först gallras bidragen av representanter från musikförlag, och sedan får SVTs jury välja ut finalbidrag, även bland de ratade bidragen. Så har det tydligen varit förut också, men inte lika uttalat. Jag ser inte riktigt poängen i att först rata och sedan ändå lyssna igenom, eller så kan musikförlagen gradera de ratade bidragen olika hårt och juryn lyssnar på de som nästan godkändes.

Tio platser är reserverade för bidrag med svensk text. Bidrag med text på annat språk än svenska eller engelska ska bifogas svensk översättning. Åldersgränsen 16 år gäller enbart de som uppträder, barn skulle alltså mot förmodan få medverka som upphovsmän. Det finns även en klausul att i ESC gäller EBUs regler, så den artist som medverkar i svenska uttagningen riskerar att inte få representera landet i ESC. Hur mycket skulle det gnabbas i tidningarna om det?

Den som är anställd vid SVT under perioden 1 oktober 2005 - 30 mars 2006 får inte delta. Hur ska man veta det nu, om man skulle råka få en anställning vid SVT runt jul?

  • Datum: 2005-05-22 12.36.09 CEST
  • Namn: Peter Karlsson
  • Sänt från: ************.customer.alfanett.no

Det är väl egentligen ganska enkelt, om du skickar en in en låt till melodifestivalen, och blir antagen, så får du se till att inte söka jobb på SVT under sagda tidsperiod...

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se