Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Sommaren var kort i år

Publisert: Mandag 2005-05-16. Ikke tilgjengelig på norsk (oversett automatiskt).

Under helgen har jag njutit av det vackra vädret, skinande sol och femton grader varmt (i skuggan), igår åt jag mat på en uteservering. Inte första gången i år, men den första då jag kunde äta ute i bara kortärmad skjorta och tunna sommarbyxor – det kändes helt enkelt som om sommaren, eller åtminstone försommaren, var här.

Men så blev det måndag. Gick upp relativt tidigt idag, trots att det var helgdag, för att tvätta kläder och vårstäda i lägenheten och blev riktigt deprimerad när jag tittade ut... Regn, rusk och fem plusgrader. Nej, den försmaken av sommaren blev det inte mycket av, men det var väl tur att jag tog chansen att njuta av den när den gavs i alla fall.

Imorgon är det sjuttonde maj, Norges nationaldag. Blir väl en tur ner på sta’n för att titta på norrmännen med några kompisar, tror jag, det brukar kunna vara skoj.

Denne artikkelen er referert i: Syttende mai samt Summer, finally(?).

Kategorier: livet, vær. Del: Facebook, Google+, e-post

Kommentarer

Artikkelen er mer enn 14 dager gammel og er derfor ikke mulig å kommentere.

Forbehold: Opphavsrett for hver kommentar tilhører forfatterne. Eieren av nettstedet tar ikke ansvar for innhold i kommentarer. Upassende kommentarer blir fjernet.

  • Datum: 2005-05-17 00.18.51 CEST
  • Namn: Anders Carlsson
  • Sänt från: ******************.2.cust.bredband2.com

I nordöstra Svealand förutspåddes det snöblandat regn till eftermiddag/kväll. Om det blev fullt så illa vet jag inte, men av väderkartorna att döma ser det fortfarande vitt ut. Natten till torsdag utlovas som kallast (?) -4 grader men uppehåll i t.ex. Torsby.

Ha en trevlig 17. Mai. Jag hörde ett kåseri på radion om hur det varit generalrepetition förra veckan i samband med japanskt statsbesök, men att mängden musikkårer och folk på stan var ingenting mot morgondagen. Kåsören raljerade också över varför Sverige - som inte har något att fira - ska ha en nationaldag. Han betackade sig som så många andra för Gustav Vasa (vilket jag som historieokunnig inte förstår) och menade att det vore bättre med 9 juni då Birger har namnsdag, alternativt att man flyttade den namnsdagen till den 6:e.

I debatten om en borttagen och en tillagd helgdag har jag förresten aldrig tidigare hört så många argument varför annandag pingst är så viktig som när den inte längre är helgdag. Det är kyrkans näst äldsta helg, oövervinnerligt viktig (fast ingen kan förklara riktigt varför) men plötsligt måste folk gå till jobbet den dagen!

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se