Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Dårlig tenkt av Telenor

Publisert: Tirsdag 2005-04-26.

Jeg har idag bredbånd over kabel-tv fra Canal Digital, som helt eies av Telenor. Nå har Telenor i sin enfoldighet besluttet å legge ned sin Usenet news-tjeneste. Ikke nok med at de bestemt seg for det, de har ikke sendt ut noen informasjon om det, det var ikke før jeg leste om det i en artikkel i en avis på nettet som jeg hørte om dette. Dårlig gjort.

Løsningen skulle selvsagt være å bytte operatør, problemet er bare det at hvis jeg skulle gjøre det må jeg bytte over til ADSL og da må jeg enten skaffe fasttelefon (hos Telenor) eller betale en «straffegebyr» (til Telenor) for at jeg ikke har noen. Det vil si, uansett hva jeg gjør så kommer jeg ikke unna Telenor.

Det er dårlig at bedrifter som har en slik dominerende stilling som Telenor kan ta slike ensidige beslutninger på denne måten. Jeg har skrevet under en protestliste, skrevet en klage til Forbrukerrådet samt e-postet til Canal Digital og krevd at man enten gir adgang til en alternativ Usenet News-tjeneste, eller setter ned månedsavgiften.

Vi får se hvorvidt dette gir noe resultat. I mellomtiden prøver jeg å finne alternative måter å få adgang til Usenet (og, nei, Googlegrupper) er ikke et alternativ.

Denne artikkelen er referert i: Dumme svar fra kundeservice samt Kundene–Telenor 1–0.

Kategorier: Internett, kverulanse. Del: Facebook, Google+, e-post

Kommentarer

Artikkelen er mer enn 14 dager gammel og er derfor ikke mulig å kommentere.

Forbehold: Opphavsrett for hver kommentar tilhører forfatterne. Eieren av nettstedet tar ikke ansvar for innhold i kommentarer. Upassende kommentarer blir fjernet.

  • Datum: 2005-04-27 11.23.38 CEST
  • Namn: Anders Carlsson
  • Sänt från: yestravel.com

Det finns massor av gratis och kommersiella newsservrar runt om i världen, så du står inte och faller med din ISP. Här hemma i Sverige är det snarare regel än undantag att en bredbandsleverantör *inte* tillhandahåller newsserver. Jag vet att i USA är det dock fortfarande vanligt.

Min bredbandsleverantör - Bredband2 - hänvisar f.ö. i sin FAQ till just Google för de kunder som vill komma åt Usenet News. Inte för att jag använder den dock..

Do post an update when/if you receive a reply, I wonder what they'll do :)

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se