Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Örebro–Oslo

Publisert: Onsdag 2005-03-30.

Da var min lille påskeferie over for denne gang, idag tilbrakte jeg fem av døgnets timer på en bussreise for å komme meg tilbake hjem til Oslo. Siden ikke bussene har trådløst nettverk som Linxtogene hadde så prøvde jeg Quirc, en IRC-klient jeg installert på mobiltelefonen min. IRC er en sympatisk protokoll på den måten at den ikke genererer så kjempestore mengder trafikk, noe som gjør at man tør å bruke det til tross for at mobiloperatørene tar ut blodpris for GPRS...

Siden jeg uansett måtte ta meg til Örebro for å komme til bussen grep jeg anledningen til å stikke innom noen butikker i byen på morgenen og kjøpte de svenske DVD-utgavene av filmene De utrolige og Shrek 2. Vanligvis pleier jeg ikke å bry meg særlig om hvilken DVD-utgave det er jeg kjøper siden platen uansett pleier å være den samme, men for tegnede og dataanimerte filmer så spiller det rolle. Hvis jeg kjøper disse filmene i Norge får jeg en versjon med engelsk, norsk og dansk språkversjon, mens jeg i Sverige får en med engelsk, svensk og finsk (samt når det gjelder Disney også islandsk) versjon. Nå foretrekker jeg i og for seg å se film på originalspråkene sine (engelsk), men jeg liker uansett å ha adgang til den svenske versjonen.

Jag hadde først tenkt å bestille den svenske versjonen over nettet. Siden CDON er basert i Sverige, men også har en norsk salgskanal, trodde jeg at det var mulig å bestille derfra, men det var ikke mulig. Fra den norske innloggingen kan jeg ikke se det svenske opplaget, og hvis jeg først logger inn i den svenske varianten og legger det svenske opplaget i handlekurven så viser den norske varianten kun en feilmelding. Dumt, jeg synes de burde tenke på at vi faktisk er flere svensker som har utvandret til Norge. Men men, jeg fant som sagt filmene i Örebro, så jeg burde vel egentlig ikke klage...

Denne artikkelen er referert i: SJ: The never-ending story samt Four, and then some.

Kategorier: livet, reiser. Del: Facebook, Google+, e-post

Kommentarer

Artikkelen er mer enn 14 dager gammel og er derfor ikke mulig å kommentere.

Forbehold: Opphavsrett for hver kommentar tilhører forfatterne. Eieren av nettstedet tar ikke ansvar for innhold i kommentarer. Upassende kommentarer blir fjernet.

 • Datum: 2005-03-31 09.49.26 CEST
 • Namn: Jorunn
 • Vävplats: http://andedam.org
 • Sänt från: ***.opera.com

Min erfaring med CDON tilsier at det er store sjanser for at du får svenske dvder selv om du bestiller fra Norge.

 • Dato: 2005-03-31 09.59.13 CEST
 • Navn: Peter Karlsson
 • Sendt fra: ***.opera.com

Ja, oftest, men for disse så selger de den norsk-danske utgaven til Norge og gir meg ikke mulighet til å kjøpe den svenske. :-/

 • Datum: 2005-03-31 11.35.19 CEST
 • Namn: Anders Carlsson
 • Sänt från: yestravel.com

Finns det kanske någon dum regionsbegränsning från utgivaren, så filmer tänkta för ett land inte får säljas till ett annat land i det fall det finns en egen utgåva för det landet? Den som är enveten kan ju fråga säljföretaget om det är ett misstag eller av avsikt som vissa produkter inte går att beställa.

 • Datum: 2005-03-31 11.56.40 CEST
 • Namn: Peter Karlsson
 • Sänt från: ***.opera.com

Det är mycket möjligt, Disney kan vara lite underliga ibland. Jag frågade om en annan film tidigare, men fick aldrig något svar. Jag får väl fråga igen.

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se