Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Min helg

Publisert: Tirsdag 2005-03-15. Ikke tilgjengelig på norsk (oversett automatiskt).

Det har inte blivit något bloggande under helgen, vilket till stor del beror på att jag för ovanlighetens skull haft mina datorer avslagna en stor del av tiden. Det var nämligen så att min mor var på besök över helgen och eftersom min extrasäng står placerad i vardagsrummet, samma rum som alla mina inte så tysta datorer är placerade, så tyckte jag det var bäst att slå av dem en stund. Det är inte så ofta det händer, men helt uppenbart så klarar jag mig alldeles utmärkt utan datorer ett par dagar så där, det är säkert ett bra tecken. Enda nackdelen med att ha datorerna avslagna är förstås att telefonen slutar fungera när jag inte har någon nätverksanslutning, fast eftersom det mest är min mor som ringer mig så gjorde det inte så mycket...

Oavsett vilket så har jag haft en trevlig helg. På fredagen var jag på min första överraskningsfödelsedagsfest någonsin, då Gerðurs födelsedag skulle firas (lite i förväg, hon har nämligen åkt på semester nu tillsammans med pojkvännen, så här lagom till den egentliga födelsedagen). Stackars Gerður såg först rätt så rädd när hon kom in genom dörren och alla samtidigt skrek Överraskning! men sedan verkade det som hon tyckte det var riktigt trevligt. Det var huvudsakligen arbetskamrater som var där, men det fanns ändå flera intressanta personer att prata med, det är inte alla man pratar med på jobbet och när man gör det blir det oftast jobbrelaterat ändå, det är trevligt att träffas och samtala lite mer informellt ibland. Tack till Divisha för en trevlig fest, även om hon glömde bjuda in mig först, hon kom förbi mitt kontor på torsdagen och frågade kommer du imorgon?, vilket gjorde mig väldigt förvånad eftersom jag inte hade hört talas om det innan. Så det blev lite av en överraskningsfest för mig också, men det gör inget. Med mor ute på shoppingtur på stan på fredagen ordnade jag fram en present i alla fall.

På lördagen var det så dags för att den traditionella (sjätte året i rad!) turen upp till Holmenkollen för att se på femmilen i längdskidor. Ingen svensk på pallen i år heller, men en femteplats är inte så illa, det heller. Oavsett vem som vinner så är det en underbar stämning på läktaren där uppe, speciellt i år som det var ett par norrmän som låg riktigt bra till under en stor del av loppet. Vädret brukar ofta kunna vara ett problem under Holmenkollenhelgen, två gånger har vi haft sådan tjock dimma att vi inte sett storbildsskärmarna på andra sidan arenan, men i år var det perfekt vinterväder – solen sken och det var fem-tio grader kallt. Underbart.

Det blev inte någon brädspelande med någon av de två grupper jag brukar spela med, men det gjorde inte så mycket, eftersom min mor fullkomligt älskar att spela Carcassonne, så det blev en hel del spelande under helgen ändå, framförallt under söndagen, då vi var ordentligt slöa. Förhoppningvis botar det hennes abstinensbesvär tillräckligt för att överleva till påsken, då jag tänkt mig nästa besök i det gamla landet...

Denne artikkelen er referert i: Much activity samt Tretton.

Kategorier: livet, spill. Del: Facebook, Google+, e-post

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se