Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Kom och jobba hos oss…men bara om du kan läsa vår annons

Publisert: Onsdag 2005-03-09. Ikke tilgjengelig på norsk (oversett automatiskt).

Min arbetsgivare Opera Software har ett antal öppna positioner på flera olika områden.

Jag blev just tipsad om en av vävannonserna som vi använder för att locka folk att söka sig till oss. Först så tyckte den såg helt oskyldig ut, ända till jag lade märke till att det var en animerad GIF-bild (jag har vanligtvis animeringar avslagna). Det verkar som vår kära vävgrafikgrupp har haft lite väl roligt på sista tiden, jag kan inte helt se att de som stavar på det viset skulle vara den typ av folk vi söker... ☺

När jag ändå är inne på de sidorna så måste jag bara peka mot illustrationen till sidan med tio orsaker varför man ska jobba på Opera. Den känns väldigt seriös och fin, med tanke på att vi är ett börsnoterat företag och allt... Killen med ”vikingahjälmen” är förresten göteborgare.

W0r|< w!7h 7h3 b3st a/\/d br!gh73s7 m!nds !n W3b 73chn0logy;

Kategorier: jobb. Del: Facebook, Google+, e-post

Kommentarer

Artikkelen er mer enn 14 dager gammel og er derfor ikke mulig å kommentere.

Forbehold: Opphavsrett for hver kommentar tilhører forfatterne. Eieren av nettstedet tar ikke ansvar for innhold i kommentarer. Upassende kommentarer blir fjernet.

Weird Opera job ad.

  • Datum: 2005-03-10 01.12.14 CET
  • Namn: Anders Carlsson
  • Sänt från: ******************.2.cust.bredband2.com

Det där med att uttrycka sig i 37337-snack, eller hur det kallas, påminner mig om notisen jag just läste att Harvard nekar plats till 119 studenter som genom ett säkerhetshål försökt hacka sig in på universitets server i syfte att se om de skulle bli antagna. Rektorn menar att det är missbrukat förtroende.

Nu förmodar jag att urvalsprocessen hos Opera inte går att ta del av genom utifrån hacka sig in, men som man frågar kanske man får svar. Det hade kunnat varit en annons full med osammanhängande matematiska uttryck om sån förståelse värderades högt, eller en animerad film med företagets logotyp där man skulle förklara vad man utläser ur ett studsande och roterande O. Frågan är vilken vinkel som dels skulle röna mest uppmärksamhet och framförallt ge flest kvalificerade ansökningar.

  • Date: 2005-03-20 02.30.37 CET
  • Name: David Pettersson
  • Website: http://www.moonhouse.se/
  • Posted from: ***************.telia.com

Jag blev faktiskt lite småsugen att jobba på Opera efter att ha träffat några av dina kolleger på arbetsmarknadsdagarna i Linköping för en månad sedan.

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se