Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Ingenting för mig

Publisert: Søndag 2005-03-06. Ikke tilgjengelig på norsk (oversett automatiskt).

Efter lite övertalning från flera håll tog jag mod till mig och lade upp en användare på Spray Date för ett par månader sedan, efter att ha hört att det skall kunna vara ett sätt att träffa nytt folk. Inte nödvändigtvis för att hitta en potentiell livskamrat, utan lika mycket för att träffa nya vänner. Jag blev inte direkt imponerad av tjänsten, faktiskt så blev jag riktigt besviken, även om jag inte hade några direkt stora förhoppningar på den till att börja med.

[Skärmbild med min profil från Spray Date]
Mig på Spray Date.

Okej, till en börja med så såg det bra ut: Det var enkelt att lägga in sin information och sända in en bild. Problemet var att hitta folk – det fanns ett antal grupper där meningen var att man skulle kunna hitta likasinnade, men för att hitta dem var man tvungen att veta vad de hette och sökfunktionen gav bara fem träffar per sida och det var många grupper som hade samma namn. Hur som helst så bad jag om att få bli medlem i en handfull grupper, men sedan hände inget, de flesta grupperna verkade övergivna, utan att det fanns någon som helst antydning till det i sökfunktionen. Efter en och en halv månad var jag fortfarande inte medlem i en enda av de grupper jag bett om att få bli medlem i.

Sedan fanns det en funktion för att söka efter andra profiler, men den var alldeles för generell. Oavsett hur jag begränsade min sökning så gick funktionen i taket efter att ha hittat 100 profiler som stämde in på sökkriterierna. Enligt sidorna skulle det även finnas en direktsamtalsfunktion (”chatt”), men den lyckades jag aldrig få igång under de månader jag testade tjänsten. Gränssnittet fann jag dessutom i allmänhet vara väldigt rörigt och ostrukturerat, det gav inget intryck av att vara särskilt genomarbetat. Det är möjligt att man får bättre funktionalitet om man beställer betaltjänsten (”guldmedlem”), men gratistjänsten lockade inte mig direkt till att beställa den.

Till syvende och sist så blev min slutsats att jag inte riktigt förstod mig på hur den här tjänsten är tänkt att fungera, därför har jag nu stängt och raderat mitt konto. Möjligen testar jag konkurrenten vid ett senare tillfälle (även om jag ännu inte helt gett upp hoppet på traditionella metoder).

Observera att jag bara testat den norska utgåvan av Spray Date. Jag vet inte hur många likheter den har med svenska Spray Date. Det är fullt möjligt att de har något som går att använda.

Kategorier: bilder, Internett, kverulanse. Del: Facebook, Google+, e-post

Kommentarer

Artikkelen er mer enn 14 dager gammel og er derfor ikke mulig å kommentere.

Forbehold: Opphavsrett for hver kommentar tilhører forfatterne. Eieren av nettstedet tar ikke ansvar for innhold i kommentarer. Upassende kommentarer blir fjernet.

  • Datum: 2005-03-06 20.49.42 CET
  • Namn: Anders Carlsson
  • Sänt från: ******************.2.cust.bredband2.com

Kan det ha varit för att du gav intrycket att vara en svensk boende i Norge som skrämde de andra från att ta kontakt? ;-/

Lycka till, hur du än gör. Det finns väl så många sajter av den typen att det kanske är svårt att veta vilken som ger bäst sökresultat. På YEStravel, vilket definitivt *inte* är en datingsajt, finns f.n. två medlemmar - visserligen båda kvinnliga - från Oslo, så jag kan inte tipsa om ett stort urval därifrån heller. :)

  • Datum: 2005-03-07 12.15.53 CET
  • Namn: Storebror
  • Sänt från: **.sll.se

Jag tycker du skall testa konkurrenten. Byt bild dock.

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se