Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Kollektiv depression

Publisert: Lørdag 2005-01-01. Ikke tilgjengelig på norsk (oversett automatiskt).

Kalla mig cynisk om du vill, men något jag inte förstått mig på är varför vi skandinaver måste vara så kollektivt deprimerade så fort något hemskt händer? Ja, det är hemskt det som hänt och ja, jag har nästan suttit som klistrad framför 24, Sveriges televisions nyhetskanal, sen det inträffade, men det jag inte förstår är varför det skall råda ett sådant kollektivt förbud mot att ha kul?

Okej att man kan dämpa sig lite och inte nödvändigtvis skrika ut inför allt och alla att man vill roa sig, men jag kan inte helt förstå varför SR, SVT och NRK måste lyfta bort alla program som ens har den minsta humoristiska anknytning? Åtminstone känner jag att jag skulle behöva lite sådana program för att tänka på något annat en stund. Nu grät jag inte särskilt mycket över att jag inte fick se Grevinnan och betjänten igår kväll, men jag kan inte helt säga att jag förstår varför det inte sändes.

Det är nästan som om ”staten” vill påtvinga oss en kollektiv depression. Jag gillar inte sånt, jag behöver inte hjälp för att vara deprimerad, det klarar jag så bra på egen hand...

Kategorier: kverulanse. Del: Facebook, Google+, e-post

Kommentarer

Artikkelen er mer enn 14 dager gammel og er derfor ikke mulig å kommentere.

Forbehold: Opphavsrett for hver kommentar tilhører forfatterne. Eieren av nettstedet tar ikke ansvar for innhold i kommentarer. Upassende kommentarer blir fjernet.

  • Datum: 2005-01-02 20.11.28 CET
  • Namn: Anders Carlsson
  • Sänt från: me-0-a-e6-89-72-5c.2.cust.bredband2.com

Jag håller med dig, Peter. En insamlingsgala (eller två, där resultatet blev SVT-TV4 190-144 miljoner) är i sin ordning, men den kapplöpning som skett för att exklusivt hitta överlevande som vill uttala sig, hela tiden räkna upp dödssiffror och hitta nya infallsvinklar att beskylla regeringen upplever jag ganska enspårig. Lägg till detta ett moraliskt raket- och delvis allmänt nöjesförbud. Hemma hos mina föräldrar sköts det raketer som aldrig förr, dels beroende på att fyrverkerier blivit billigare, men kanske också som en reaktion på dekreten.

Kanske någon TV-kanal kunde ha en serie (dokusåpa?) om hur man bearbetar sorg, motverkar depressioner och psykiska haverier? Med tanke på att efterverkningarna från flodvågen långt är över ännu, skulle det nog ha bättre effekt än att lägga "locket på" en eller två dagar. Som bonus kunde den serien vara så pass generell att den kunde tillämpas på alla situationer, inte bara den specifika just nu. Det vore väl utvecklande och samhällslärande television?

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se