Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Dags att sätta stopp

Publisert: Mandag 2004-10-11. Ikke tilgjengelig på norsk (oversett automatiskt).

Jag har en sak jag måste erkänna – jag har slutat titta på dokusåpor på tv. Nu har jag i och för sig aldrig varit någon storkonsument av dokusåpor, men jag har med intresse följt Expedition Robinson både på svensk och norsk tv under flera år, dessutom har jag ibland sett på något slumpvis utvalt avsnitt av andra dokusåpor.

Men nu är det slut. I och med att Robinson i år gick över till TV 3, en kanal jag inte har tillgång till (även om den TV 3 jag har tillgång till också kör Robinson) har jag helt tappat intresset för den här typen program.

Även om det är svårt att tro så sänds det faktiskt en hel del annat på tv än dokusåpor, till exempel kvalitetsunderhållning som amerikansk fribrottning...

Kategorier: kverulanse, media. Del: Facebook, Google+, e-post

Kommentarer

Artikkelen er mer enn 14 dager gammel og er derfor ikke mulig å kommentere.

Forbehold: Opphavsrett for hver kommentar tilhører forfatterne. Eieren av nettstedet tar ikke ansvar for innhold i kommentarer. Upassende kommentarer blir fjernet.

  • Datum: 2004-10-11 09.32.20 CEST
  • Namn: Anders Carlsson
  • Sänt från: yestravel.com

Jag försökte följa med i svenska TV3:s Robinson, men tröttnade ganska snabbt. Visserligen kan man hoppa av några veckoavsnitt och få en kort resumé vad som hänt i samband med lördagens program, men det börjar kännas som skåpmat uppblandad med morbida lekar. Farmen har jag aldrig följt, och inte heller någon dejtingsåpa med reservation för Miljonären, eftersom det var kul att se hur några av tjejerna tindrade vid tanken på att gifta sig rikt.

Däremot lyssnar jag mer på radio, dels sportradion på kvällen och sedan Tengby Direkt, Karlavagnen eller ibland Kalas senare på kvällen (allt i P4). Min mamma konstaterade att jag kanske lyssnar mer på radio än ser på TV. Radio kan man liksom höra var som helst till skillnad från en TV som står där den står.

Jag såg en liten stund på fribrottningen igår, men det som en gång tjusade mig en smula (inte alls lika mycket som det verkar ha tjusat dig) har runnit av efter alla år. Kanske det blir bättre om man följer regelbundet och känner till de olika karaktärerna?

Ett annat program jag släppte halvvägs var den elake kocken (Gordon Ramsey) vars första program blev stor snuskhumor. Sedan besökte han bättre ordnade restauranger och då blev det inte lika kontroversiellt. I dagsläget är det inte många program jag prioriterar att se; följer vid tillfälle Otroligt Antikt, ramlar ibland in på Scrubs och ser i övrigt det som just då visas eller inget alls.

  • Datum: 2004-10-11 10.53.39 CEST
  • Namn: Peter Karlsson
  • Sänt från: 127.0.0.1 via pat.opera.com

Jo, radio lyssnar jag en hel del på också, framförallt när jag jobbar. På morgonen är det mest NRK Alltid Nyheter, en radiokanal som, inte helt oväntat, sänder nyheter dygnet runt, med reportage från NRK, SR och BBC. När jag efter ett par timmar börjar tröttna på att höra samma nyheter flera gången (dvs. när jag faktiskt registrerat vad de har pratat om) brukar jag ratta in någon musikkanal. Det finns en hel del sådana här i stan, men jag brukar försöka välja en med nyheter varje heltimme.

På eftermiddagen lyssnar jag oftast på P4 Norge, som är en kommersiell kanal, fast med kvalitet. Hemma lyssnar jag mest på SR X över Internet, eftersom jag skarpt gillar deras musikmix, och radiopratarna (bland annat Tengby). Annars lyssnar jag en del på SR P3 (via kabel-tv-nätet). SR P4 (med Radio Värmland) brukar jag sällan lyssna på, utom möjligen sportsändningar någon gång ibland.

  • Datum: 2004-10-11 14.40.00 CEST
  • Namn: Anders Carlsson
  • Sänt från: yestravel.com

SR X är den kanalen där de uttalar namnet som "Assar X" ? Jag gillar skarpt formuleringen "kommersiell kanal, fast med kvalitet". :-)

Ikväll kanske jag ska se Lilla Sportspegeln som gästas av Carolina Klüft, respektive Vetenskapens Värld som handlar om klimatpåverkan av en allt varmare planet - kan passa bra nu när det är -6 C på morgonen. Däremellan hinner jag faktiskt klämma in både Scrubs och Robinson, så har jag planerat 2.5 timmar framför dumburken.

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se