Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Syndikering, nej tack

Publisert: Fredag 2004-10-08. Ikke tilgjengelig på norsk (oversett automatiskt).

Rolle undrar på sin vävplats varför jag har spärrat så att inte (bland annat) Yahoo får läsa RSS-kanalen. Eftersom han ställde frågan på sin vävplats är det väl inte mer än rätt att jag svarar här, men Rolle, om du undrar något i framtiden är det snabbare att ringa (och tycker du det är dyrt att ringa till Norge kan du ringa mig gratis över Internet).

Det är fritt fram att för personligt bruk använda RSS-filen i valfritt läsarprogram (även om du på as12-2-5.sn.g.bonet gärna får ställa om din läsare så att den inte hämtar om filen varannan minut; och du på sake.dreamhost.com får gärna skicka med en lämplig If-Modified-Since i dina anrop), men jag är inte intresserad av att låta min blogg publiceras på någon av de olika ”syndikeringstjänsterna” för att få dra in fler besökare. Min blogg, och allt annat på min vävplats, är ett hobbyprojekt och ligger på en server som drivs av ett par kompisar jag träffade när jag pluggade på högskolan. Jag betalar ingenting, varken för bandbredd eller lagringsutrymme, och har heller inga inkomster från sidorna, så jag vill egentligen inte ha allt för många besökare. Dessutom vill jag inte att min blogg skall falla offer för samma sak som hände med min gästbok, vilken jag var tvungen att stänga tidigare i år då den bara användes av skräppostare. Att skräppostarna siktar in sig mot bloggar visas bland annat av mängden motmedel som tagits fram, även om de inte nödvändigtvis löser problemet, jag hade implementerat sådant för min gästbok (och de kan ge problem, som när ett inlägg häromdagen filtrerades för att det innehöll talet ”sex”, vilket mitt filter tyckte var ett farligt ord).

Det är bland annat på grund av detta jag har lagt in RSS-filen i min robots.txt, vilket innebär att automatiska tjänster inte ska läsa filen. Trots det envisas ändå en del syndikeringstjänster hämta filen, varför jag har spärrat dessa på HTTP-nivå (ett tag skickade jag dem en special-RSS som innehåller felmeddelandet Rolle rapporterar, det har jag slutat med). Jag har inget emot att sökmaskiner som Google eller Teoma indexerar mina vävsidor, där måste man ju ändå aktivt lite mer aktivt leta efter något för att hitta hit.

Dessutom räknade jag med att ingen skulle tycka den här bloggen var intressant nog att ta med på en syndikerings- eller portalvävplats...

Denne artikkelen er referert i: Syndication, yes please, but only sometimes.

Kategorier: Internett, kverulanse. Del: Facebook, Google+, e-post

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se