Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Sett på tv

Publisert: Mandag 2004-09-27. Ikke tilgjengelig på norsk (oversett automatiskt).

Igår kväll var jag med mina föräldrar och såg på tv-inspelningen av ett avsnitt av vårsäsongen av Så ska det låtaSVT (för mina norska läsare så kan jag säga att den norska motsvarigheten heter Beat for beat och går på NRK). Inspelningen bjöd på allt från hårdrock i Heaven’s on fire till gammal schlager i Flottarkärlek, och mycket däremellan. Det var riktigt kul att att se hur det går till i studion, jämfört med att bara se det på tv-skärmen och faktiskt var det bara lite fusk.

Det var inte så att det var något fusk med vilka som kunde mest och tog flest poäng eller så, men det blev omtagningar ibland när artisterna inte kunde texten eller killarna vid pianona började i fel tonart. Det var bara vid några få tillfällen det togs in extra noter och text, men då hade artisterna redan kommit på vilken låt det gällde, de bara inte kunde så mycket av texten.

Det som förvånade mig mest, dock, var att de efter inspelningen lade in några extra låtar för att fylla ut programtiden. Jag hade förväntat mig det motsatta, att man skulle behöva klippa bort eller korta ned ett par framträdanden för att få in det hela på de sextio minuter sändningstid som finns tillgodo, men nu lade man in några nya låtar genom att låta artisterna ”gissa” på extra ord vid några strategiska tillfällen i tävlingen. Kanske också för att jämna ut det hela så att alla artisterna får vara med och sjunga i ungefär samma grad, vad vet jag.

Även om det inte var några ”drömartister” med i det här avsnittet så var det faktiskt lite kul att se Elisabeth Andreassen, eftersom hon också är en svensk som bosatt sig i Norge. Henne har jag ju dessutom sett uppträda förr, på det svenska valborgsmässofirandet i Oslo för några år sedan. Elisabeth hade följe av Kikki Danielsson, och i motståndarlaget fanns den förtjusande Sofia Källgren tillsammans med f.d Barbadossångaren Magnus Carlsson (som jag faktiskt måste tillstå kunde sjunga, trots allt).

Vilket lag som vann tänker jag dock inte avslöja här, det får ni se vad det lider, programmet sänds troligen i början av 2005...

Denne artikkelen er referert i: På fjernsyn ikveld samt På fjernsyn.

Kategorier: livet, media, musikk. Del: Facebook, Google+, e-post

Kommentarer

Artikkelen er mer enn 14 dager gammel og er derfor ikke mulig å kommentere.

Forbehold: Opphavsrett for hver kommentar tilhører forfatterne. Eieren av nettstedet tar ikke ansvar for innhold i kommentarer. Upassende kommentarer blir fjernet.

  • Datum: 2004-09-28 09.45.08 CEST
  • Namn: Anders Carlsson
  • Sänt från: yestravel.com

Ja, tonarter förstår jag kan vara svårt, speciellt om det är en mindre erfaren sångare (vilket ingen av de där fyra kan påstås vara). Det hände inte att de efter tävlingen tog om någon av de tidigare låtarna för att få en bättre version av den?

Besserwisserkommentar: Magnus stavar Carlsson (som jag, fast jag egentligen är folkbokförd som en Karlsson) och Kikki stavar med dubbel-k. ;-)

När jag var liten hade jag svårt att säga Andreassen (som hette Andreasson som ogift :), så det blev "Elsabert Andersson". Kanske inte så vackert.

Peter svarar: Okej, nu har jag fixat stavningen. Nöjd? :-) Jag måste erkänna att jag inte hade någon aning alls om vem den där Magnus-killen var innan programmet och att jag glömde bort vad han hette vid flera tillfällen.

  • Datum: 2004-09-28 13.53.00 CEST
  • Namn: Storebror
  • Sänt från: c-7e1671d5.568-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se

Tänk... Jag fick erbjudandet av mor att följa med. Jag avböjde. Och jag ångrar det inte.

Peter svarar: Du är bara avundsjuk...

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se