Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Äntligen tillbaka

Publisert: Fredag 2004-09-17. Ikke tilgjengelig på norsk (oversett automatiskt).

I höst börjar äntligen Viasat visa amerikansk fribrottning igen efter många års frånvaro, den här gången är det Ztv, både i Sverige och Norge (även om jag ännu bara sett startdatum för svensk Ztv), som ska visa programmen (utan Hoa-Hoa den här gången, gudskelov). Amerikansk fribrottning, är som alla vet, lika mycket sport som Extrem förvandling är dokumentär – det ser väldigt mycket ut som sport, men allt är bara fejk.

Okej, allt är inte fejk, killarna (och tjejerna) har tränat länge för att kunna utföra de manövrar de gör, men de gör det efter manus i matcher som är uppgjorda i förväg. Men det gör mig inget att matchen är uppgjord, det här är underhållning precis lika mycket som vilken tv-serie eller film som helst – och de är lika uppgjorda de.

Nu till problemet: när Canal Digital (då Telenor Avidi) lade om sitt grundpaket förra året försvann Ztv och frågan är om det verkligen är värt 199 (norska) kronor i månaden för att få se fribrottningen på Ztv...

Denne artikkelen er referert i: Bitwise improvement, Time to put an end, Close-up, Nytt utseende samt Late updates.

Kategorier: media. Del: Facebook, Google+, e-post

Kommentarer

Artikkelen er mer enn 14 dager gammel og er derfor ikke mulig å kommentere.

Forbehold: Opphavsrett for hver kommentar tilhører forfatterne. Eieren av nettstedet tar ikke ansvar for innhold i kommentarer. Upassende kommentarer blir fjernet.

 • Datum: 2004-09-18 00.24.15 CEST
 • Namn: Anders Carlsson
 • Sänt från: me-0-a-e6-89-72-5c.2.cust.bredband2.com

Du får ju inte bara fribrottning, utan också de musikvideon (både ZTV och VH1) du enligt bloggen i slutet av juli saknade. Dessutom en del andra kanaler, både sevärda och bisarra - jag har lite svårt att se hur t.ex. Cartoon Network och Playboy TV passar ihop i samma familjepaket, men ok, det finns många typer av familjer...

 • Datum: 2004-09-18 20.47.24 CEST
 • Namn: Peter Karlsson
 • Sänt från: unknown via 062016211058.customer.alfanett.no

Jo, jag är lite sugen på att få in ett par musikkanaler också, idag är den enda jag har MTV, och de spelar ju aldrig musik. Sen vore det trevligt att se BBC World igen, jag har saknat en bra nyhetskanal (CNN har jag slutat se på), även om jag hellre skulle vilja ha SVT24, men ska jag ha in den måste jag nog skaffa en parabolantenn och fixa ett svenskt programkort, och det tror jag får anstå till om jag någonsin skaffar mig en lägenhet med balkong...

 • Datum: 2004-09-20 20.44.51 CEST
 • Namn: Peter Karlsson
 • Sänt från: unknown via 062016211058.customer.alfanett.no

Nu har jag beställt :-) Förhoppningsvis hinner jag få dekodern innan premiärprogrammet visas, vilket vad jag kan se är den nionde oktober här i Norge.

 • Datum: 2004-09-21 22.08.26 CEST
 • Namn: Anders Carlsson
 • Sänt från: me-0-a-e6-89-72-5c.2.cust.bredband2.com

Apropå musikkanaler, såg jag för första gången ett svensktextat program på MTV ikväll. Först trodde jag det var ett långt, dumt reklaminslag, men det verkade vara "Cribs", ett riktigt program (för något värde på "riktigt"). Jag hittar ingen information om att de börjat texta på de egna webbsidorna. Vad kommer härnäst, en slinga med sångtexten? (översatt ;-)

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se