Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Bloggare som oberoende journalister

Publisert: Fredag 2004-08-13. Ikke tilgjengelig på norsk (oversett automatiskt).

Mikael Pawlo (på den gamla goda tiden känd som Bymp från gruppen Tropical Duo och skribent i Svenska Hemdatornytt) skriver i en krönika att gräsrotsjournalistiken fungerar inte, då stora händelser i vår omvärld passerar relativt obemärkt i den svenska bloggosfären trots att de vore ett ypperligt ämne för en alternativ mediebeskrivning.

Nu vet jag inte vilka bloggar som Pawlo läser, men jag hoppas verkligen inte att det är någon som tar den här bloggen för att vara någon som helst form av journalistik. Det är den inte, åtminstone för det mesta. Det finns säkert de som lite mer seriöst försöker skriva mer journalistiska alster, men det är inte den typ av bloggar jag läser; vill jag läsa nyheter läser jag dem på nyhetstjänster (av vilka det finns både mer etablerade och på gräsrotsnivå på väven).

Men hur som helst är det en intressant krönika, väl värd att läsas.

Kategorier: Internett, media, pekere. Del: Facebook, Google+, e-post

Kommentarer

Artikkelen er mer enn 14 dager gammel og er derfor ikke mulig å kommentere.

Forbehold: Opphavsrett for hver kommentar tilhører forfatterne. Eieren av nettstedet tar ikke ansvar for innhold i kommentarer. Upassende kommentarer blir fjernet.

  • Datum: 2004-08-13 10.18.28 CEST
  • Namn: Anders Carlsson
  • Sänt från: yestravel.com

Jag undrar hur många som i sin privata dagbok dagligen och undantagslöst reflekterar över världshändelser och dessutom försöker göra en källanalys för att få en annan vinkel än den gängse. Mikael Pawlo skulle säkert vilja läsa ett hundratal dagböcker som ligger gömda i byrålådor och komma fram till om de fungerar som gräsrotsjournalistik.

Snarare är det väl så att ni som bloggar antingen skriver om ert liv eller om de händelser i världen som de stora eller lokala nyhetsförmedlarna sållar bort eller aldrig fått veta om. Det finns väl ett visst värde i sån "rapportering" också.

Ja ja. Det ska mognas hit och fördjupas dit. Jag vill inte gå så långt som att skrika på censur, men lite doftar det åsiktspolis - om det du publicerar på Internet inte är allmängiltigt meningsfullt kan du låta bli helt - och ett av den tänkande människans största problem, att tycka över vad andra uträttar istället för att uträtta själv. Jag är definitivt inget undantag, men jag försöker vara medveten om att tyckandet, gnällandet och krävandet när det inte finns orsak att kräva är en intellektuell defekt.

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se