Hoppa över introduktion.

VargaBlogg

Betraktelser från en svensk i Norge.

Här hittar du mitt lilla klotterplank där jag skriver saker jag tänker på.

I min blogg skriver jag om livets små och stora orättvisor, om skräppost, veterandatorer, brädspel, norrmän, aktuella och inaktuella händelser, teknik och vadhelst annars som faller mig in – med andra ord en salig röra. Alla åsikter som skrivs ut är naturligtvis mina egna, och alla likheter med levande personer är självklart avsiktliga.

Dessa sidor använder automatiskt språkval, om du hellre vill läsa på engelska kan du välja denna sida istället. Se hjälpen för information om hur du får din vävläsare att välja rätt språk automatiskt. En månadsöversikt är också tillgänglig.

© Upphovsrätt till all text och bild ägs av Peter Krefting, såvida inte annat anges. Mer om författaren.

Spjutspetsteknik

Publicerad: Torsdag 2004-06-10.

Jag har nu tagit Web Forms 2.0 i drift på några av mina sidor, dels i kommentarsfunktionen här i bloggen, dels i bidragsformuläret för min ”reviderade svenska ordlista”. Web Forms 2.0 innebär en utökning av formulären i HTML, vilken bland annat gör det möjligt för vävläsaren att kontrollera att data är på korrekt form innan formuläret sänds in, något som annars normalt måste göras via JavaScript eller liknande. Det fina med Web Forms 2.0 är att de är helt bakåtkompatibla, i läsare som inte stöder de utökade attributen får man helt vanliga inmatningsfält, precis som tidigare.

Nu är det bara att vänta på att någon vävläsare faktiskt får stöd för den här specifikationen...

Kategorier: Internet. Dela: Facebook, Google+, e-post

| | Senaste inläggen | Denna månad | Alla månader och kategorier

Denna sida läses bäst på Internet.

peter@softwolves.pp.se