Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Tomma hyllor

Publisert: Fredag 2004-05-21. Ikke tilgjengelig på norsk (oversett automatiskt).

Trots att jag handlar i en butik Coop-kedjan, som inte berörs av transportstrejken, gapar dess hyllor ändå tomma när jag besöker butiken fredag kväll. Det är i och för sig förståeligt att de som normalt handlar i andra affärer, som nu har slut på varor, går dit istället, men man får ändå lite ”öststatskänsla” när man ser tomma och urplockade hyllor överallt. Nåja, nu har jag ju en buffert i kyl och frys, så det gör inte så mycket, jag fick mina mjölklitrar och kan invänta varuleveransen imorgon.

Bryggeristrejken varade inte så länge, i alla fall. Det var en hel del ölhamstring före helgen, i onsdags, och tydligen var det ett ordentligt uppsving i gränshandeln igår när de norska livsmedelsbutikerna höll stängt. Tänk så hemskt det hade varit med ett par veckor utan öl...

Journaliststrejken fortsätter och från måndag trappas den upp med bland annat den dagstidning jag helgprenumererar på. Men det verkar som om Anders spådom slog in, försäljningen av utländska dagstidningar har ökat kraftigt medan de norska journalisterna strejkat.

Det är väl bara att se glad ut och njuta det fina vädret.

Kategorier: livet, vær. Del: Facebook, Google+, e-post

Kommentarer

Artikkelen er mer enn 14 dager gammel og er derfor ikke mulig å kommentere.

Forbehold: Opphavsrett for hver kommentar tilhører forfatterne. Eieren av nettstedet tar ikke ansvar for innhold i kommentarer. Upassende kommentarer blir fjernet.

  • Datum: 2004-05-27 23.53.30 CEST
  • Namn: Anders Carlsson
  • Sänt från: 213.214.225.193

Har strejkerna börjat ebba ut än, eller kommer din mataffär att införa ransoneringskort snart?

  • Datum: 2004-05-28 06.54.47 CEST
  • Namn: Peter Karlsson
  • Sänt från: unknown via 62.16.210.158

Strejken tog slut i måndags, lagom till det var slut på det mesta...

  • Datum: 2004-05-28 15.56.26 CEST
  • Namn: Anders Carlsson
  • Sänt från: yestravel.com

Så nu finns det både mat, dryck och tidningar igen, att döma av att norska tidningar publicerar nyheter på Internet? Inte blev det strejk bland de kommunalanställda i Oslo heller ser jag. Då borde de flesta vara nöjda just nu. En bekant till mig mumlade något om att hans arbetsplats var strejkvarslad, men jag vet inte riktigt vilken det är och har inte heller läst något i tidningen om konflikter.

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se