Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Bredband och glass

Publisert: Tirsdag 2004-05-18. Ikke tilgjengelig på norsk (oversett automatiskt).

Mitt bredband har varit lite skakigt på sista tiden, vilket känns lite jobbigt med tanke på att det varit stabilt som en klippa under de första åren jag haft tjänsten. Det var inte förrän modemplattformen byttes för ett tag sedan som jag började få problem, vilka ökat i grad på sista tiden; jag tappar kontakten i en halvminut-minut med ojämna mellanrum. Jag hade en tekniker över för några veckor sedan som bytte ut modemet, men det har inte hjälpt, så jag tillskrev återigen företaget om problemen under (lång-)helgen, varpå man idag skulle uppdatera fastprogrammet i modemet.

De uppdateringarna görs från kundtjänst via nätet och fungerar för det mesta bra, men idag tappade jag kontakten med min maskin (jag satt på jobbet när de uppdaterade) och när jag kom hem upptäckte jag att modemet bara stod och blinkade. Eftersom en omstart av modemet inte hjälpte letade jag fram numret till kundtjänst, vilket jag varit förståndig nog att anteckna, och skulle ringa, när jag upptäckte att jag inte hade någon kopplingston i telefonen.

Tankspridd som jag var glömde jag naturligtvis att jag har bredbandstelefoni och naturligtvis inte kan använda telefonen om bredbandet inte fungerar, så det fick bli att ringa från mobiltelefonen istället. Som tur var kunde kundtjänst avhjälpa det omedelbara problemet, vi får väl se om det gör någon skillnad gentemot det egentliga felet.

Idag blev alla anställda på Opera bjudna på glass. Förvisso inte helt fel när solen skiner och det är varmt, men för 12,5 miljoner USA-dollar kanske företaget kunde ha haft råd med ett litet mer storslaget firande? Fast jag har hört rykten om att det ska hända något spännande på sommarfesten, den som lever får se.

På tal om glass så passerade nyss glassbilen, så nu har jag fyllt frysen, sommaren står ju för dörren.

Kategorier: Internett, jobb, livet. Del: Facebook, Google+, e-post

Kommentarer

Artikkelen er mer enn 14 dager gammel og er derfor ikke mulig å kommentere.

Forbehold: Opphavsrett for hver kommentar tilhører forfatterne. Eieren av nettstedet tar ikke ansvar for innhold i kommentarer. Upassende kommentarer blir fjernet.

 • Datum: 2004-05-19 10.22.09 CEST
 • Namn: Anders Carlsson
 • Sänt från: yestravel.com

Om inte pengarna från uppgörelsen redan kommit in, kanske det inte fanns utrymme för dyrare bjudning just nu. Vad för slags glass talar vi om förresten - en ispiggelin eller en maffig strut med äkta vaniljglass och saffran?

 • Datum: 2004-05-19 10.28.23 CEST
 • Namn: Peter Karlsson
 • Sänt från: 127.0.0.1 via pat.opera.com

Pinnglass - http://www.diplom-is.no/index.gan?id=1065 (glassen längst uppe till vänster)

 • Datum: 2004-05-19 14.55.25 CEST
 • Namn: Anders Carlsson
 • Sänt från: yestravel.com

Pin-Up? *fniss* Den där glasstillverkaren borde börja licenstillverka strutglassen Top Hat också. Kanske de skulle kunna ha avtal om att göra en Playboyglass med jordgubbssmak. Gullpinne låter trevligt på svenska...

Jag undrade en stund varför de har så många glassar som bara säljs i Sverige, men uppenbarligen beror det på att de är partner till Triumfglass.

 • Datum: 2004-05-20 21.09.39 CEST
 • Namn: David Pettersson
 • Vävplats: http://www.moonhouse.se/
 • Sänt från: h61n2fls32o1007.telia.com

Så påkostat...

Det hade varit roligare om ni fått Dracula eller Nöt. Namnen känns mer passande på något vis.

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se