Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Bilder

Publisert: Søndag 2004-05-16. Ikke tilgjengelig på norsk (oversett automatiskt).

Nä, det har inte blivit av att jag lagt upp bilderna än, men nu kan åtminstone några av dem beskådas hos Rolle.

Och, förresten, rätt låt vann, för en gångs skull.

Denne artikkelen er referert i: SJ: The never-ending story.

Kategorier: bilder, musikk. Del: Facebook, Google+, e-post

Kommentarer

Artikkelen er mer enn 14 dager gammel og er derfor ikke mulig å kommentere.

Forbehold: Opphavsrett for hver kommentar tilhører forfatterne. Eieren av nettstedet tar ikke ansvar for innhold i kommentarer. Upassende kommentarer blir fjernet.

 • Datum: 2004-05-16 22.46.44 CEST
 • Namn: Anders Carlsson
 • Sänt från: 213.214.225.193

Det var klädsamt att den enda engelskan som Ruslana verkade kunna (eller ville använda) var den som ingick i sångtexten. Om man nu kan kalla det för att kunna ett språk; hon kunde ju sjunga utan att förstå vad hon sjöng. Men jo, jag håller med om att rätt låt vann. Sen spekuleras det om att Ukraina inte har råd att arrangera tävling(ar) och att det kommer att delas ut till något annat land, t.ex. där de redan förhandsbokat en globliknande byggnad.

Ska man tro kvällstidningarna, var det dessutom Sveriges och "stativgnidande" Lenas fel att Norge bara fick tre poäng och kom sist. Precis som det gått bättre om ingen röstat på Knut Anders - kanske det finns en regel om omspel då, ungefär som när kulan rinner utan att man kommer åt den med en flipper?

 • Datum: 2004-05-16 22.57.13 CEST
 • Namn: Peter Karlsson
 • Sänt från: unknown via 062016210158.customer.alfanett.no

Nä, hon verkade inte direkt vara särskilt stark på engelska. Det hördes ju även när hon sjöng, det var inte särskilt engelskt, om man säger så (men jag tycker det där ryska sättet att säga "I wanna" på är lite sött, faktiskt).

Norrbaggarna är bara dåliga förlorare. Är det inte Sveriges bidrag som är dåligt så klagar de på att Sverige ger dem poäng, så att de inte kommer återtar rekordet i flest nollpoängare, eller hur det nu var. Suck. Deras låt var rätt okej, men lite för "normal" för att vinna. Jättebra som ljudkuliss på radion eller på ämmteve, men inte bra i en final med en massa intressanta scenshower.

Något jag dock är lite förvånad över är att Belgien fick såpass få poäng, de hade verkligen ett starkt bidrag.

 • Datum: 2004-05-16 22.58.53 CEST
 • Namn: Peter Karlsson
 • Sänt från: unknown via 062016210158.customer.alfanett.no

Jo, och om det där med att Sverige bokat Globen och gärna tar hand om tävlingen om inte Ukraina kan... Det där har väl sagts flera år i rad nu, om att länderna som vinner inte ska kunna ta hand om produktionen.

Fast SVTs tekniker har ju iofs varit med och producerat tävlingssändningarna lika många år, så det kanske ligger något i det i alla fall :-)

 • Datum: 2004-05-17 18.58.28 CEST
 • Namn: Anders Carlsson
 • Sänt från: yestravel.com

Upphovsmännen till norska "High" hade fått positiva omdömen av personalen från United Airlines, så de funderade på om det inte finns någon American Song Contest de kunde ställa upp i istället. Eller åtminstone en NATO Song Contest så slipper de röster från bl.a. Sverige.

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se