Skip past introduction.

WolfBlog

Reflections from a Swede in Norway.

Here you will find my small graffiti board where I write about things I come to think about.

In my blog, I write about the general unfairness of life, about spam mail, vintage computers, board games, Norwegians, current and not-so-current affairs, technology and whatever else occurs to me — in other words, a glorious mess. All opinion expressed here are of course my own, and all similarities with any living people is of course intentional.

These pages are using automatic language selection, if you prefer to read in Swedish, please use this page instead. See the help for info on how to make your web browser select the correct language automatically. A monthly overview is also available.

All text and pictures © copyright Peter Krefting, unless otherwise noted. More about the author.

Pictures

Published: Sunday 2004-05-16.

No, I haven’t got around to putting my pictures up yet, but at least some of them can now be viewed at Rolle’s place.

And, by the way the right song won for once.

This entry is referenced in: SJ: The never-ending story.

Categories: music, pictures. Share: Facebook, Google+, email

Comments

The article is older than a fortnight and has been closed for new comments.

Disclaimer: The comments are copyrighted by their respective authors. The web site owner takes no responsibility for the contents of the comments. Improper comments will be deleted.

 • Datum: 2004-05-16 22.46.44 CEST
 • Namn: Anders Carlsson
 • Sänt från: 213.214.225.193

Det var klädsamt att den enda engelskan som Ruslana verkade kunna (eller ville använda) var den som ingick i sångtexten. Om man nu kan kalla det för att kunna ett språk; hon kunde ju sjunga utan att förstå vad hon sjöng. Men jo, jag håller med om att rätt låt vann. Sen spekuleras det om att Ukraina inte har råd att arrangera tävling(ar) och att det kommer att delas ut till något annat land, t.ex. där de redan förhandsbokat en globliknande byggnad.

Ska man tro kvällstidningarna, var det dessutom Sveriges och "stativgnidande" Lenas fel att Norge bara fick tre poäng och kom sist. Precis som det gått bättre om ingen röstat på Knut Anders - kanske det finns en regel om omspel då, ungefär som när kulan rinner utan att man kommer åt den med en flipper?

 • Datum: 2004-05-16 22.57.13 CEST
 • Namn: Peter Karlsson
 • Sänt från: unknown via 062016210158.customer.alfanett.no

Nä, hon verkade inte direkt vara särskilt stark på engelska. Det hördes ju även när hon sjöng, det var inte särskilt engelskt, om man säger så (men jag tycker det där ryska sättet att säga "I wanna" på är lite sött, faktiskt).

Norrbaggarna är bara dåliga förlorare. Är det inte Sveriges bidrag som är dåligt så klagar de på att Sverige ger dem poäng, så att de inte kommer återtar rekordet i flest nollpoängare, eller hur det nu var. Suck. Deras låt var rätt okej, men lite för "normal" för att vinna. Jättebra som ljudkuliss på radion eller på ämmteve, men inte bra i en final med en massa intressanta scenshower.

Något jag dock är lite förvånad över är att Belgien fick såpass få poäng, de hade verkligen ett starkt bidrag.

 • Datum: 2004-05-16 22.58.53 CEST
 • Namn: Peter Karlsson
 • Sänt från: unknown via 062016210158.customer.alfanett.no

Jo, och om det där med att Sverige bokat Globen och gärna tar hand om tävlingen om inte Ukraina kan... Det där har väl sagts flera år i rad nu, om att länderna som vinner inte ska kunna ta hand om produktionen.

Fast SVTs tekniker har ju iofs varit med och producerat tävlingssändningarna lika många år, så det kanske ligger något i det i alla fall :-)

 • Datum: 2004-05-17 18.58.28 CEST
 • Namn: Anders Carlsson
 • Sänt från: yestravel.com

Upphovsmännen till norska "High" hade fått positiva omdömen av personalen från United Airlines, så de funderade på om det inte finns någon American Song Contest de kunde ställa upp i istället. Eller åtminstone en NATO Song Contest så slipper de röster från bl.a. Sverige.

| | Latest postings | This month | All months and categories

This page is best read on the Internet.

peter@softwolves.pp.se