Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Hej då, gästboken

Publisert: Tirsdag 2004-03-23. Ikke tilgjengelig på norsk (oversett automatiskt).

Efter nästan åtta och ett halvt år och över ett tusen inlägg har jag slutligen bestämt mig för att stänga min gästbok. Jag gör det huvudsakligen av två orsaker:

 1. Att ha en gästbok är inte lika fränt som det var en gång i mitten på 1990-talet, när väven var ny och full av galenskaper.
 2. På sista tiden har allt färre skrivit in sig i gästboken, och när någon skrivit något har det ofta varit spammare.

Det känns ändå lite tråkigt nu när den allra första ”interaktiva” delen av min vävplats går i graven. Men sån’t är livet, det är bara att ta nya tag och gå vidare.

Och ni som vill skriva något ni ser här kan alltid skicka e-post. Eller kommentera det här inlägget.

Denne artikkelen er referert i: New attack vectors, Syndication, no please, Comment spam samt Nå med kommentarer.

Kategorier: Internett, kverulanse, søppelpost. Del: Facebook, Google+, e-post

Kommentarer

Artikkelen er mer enn 14 dager gammel og er derfor ikke mulig å kommentere.

Forbehold: Opphavsrett for hver kommentar tilhører forfatterne. Eieren av nettstedet tar ikke ansvar for innhold i kommentarer. Upassende kommentarer blir fjernet.

 • Datum: 2004-03-23 08.29.29 CET
 • Namn: Anders Carlsson
 • Sänt från: yestravel.com

Oj, 2004 är året då några av Internetpionjärerna drar sig tillbaks. Först var det Jennifer Ringley som efter strul med PayPal stängde ned sin webbkamera, och nu tar Peter bort sin gästbok...

Men jag har full förståelse för om det inte känns kul att vada bland skräp och personliga påhopp. De få gästböcker jag sköter är så osynliga att bara något enstaka skräpmeddelande ramlar in varje år, så det är inget problem att hålla ordning då.

Nästa steg: wrestlingsidorna?

 • Datum: 2004-03-23 14.58.48 CET
 • Namn: Roland Casselbrant
 • Vävplats: http://www.casselbrant.net
 • Sänt från: h232n2fls34o962.telia.com

Svåra beslut att ta. Men utvecklingen går ju onekligen vidare. Gästbok eller ingen gästbok.

Vad tusan är en inlänk, förresten??

 • Datum: 2004-03-23 17.08.16 CET
 • Namn: Peter Karlsson
 • Sänt från: unknown via 062016210158.customer.alfanett.no

Anders; trevligt att du räknar in mig i den kategorin. Jag vet inte riktigt om jag anser mig vara någon större pionjär, men ändå.

Roger; nej, de har jag inte några planer om att stänga. Däremot borde jag göra något åt det gräsliga utseendet, men det har inte blivit av.

Roland; med tanke på att folk inte skriver in sig så mycket i gästböcker längre så känns det inte som någon större förlust att stänga den. Dessutom finns ju alltid den här kommentarsfunktionen för den som vill säga sin mening.

Jag har städat lite på mina sidor, det var i den vevan som gästboken försvann. Igår så tog jag t.ex bort en hel del av länkknapparna jag använt mig av (ni vet, de där 88×31 bildpunkter stora knapparna), och tidigare har jag flyttat omkring saker, både till nya katalogerier och även till min "begravningsplats" - arkivet. Gästboken kommer nog hamna däri om ett tag, den också.

Hursomhelst ogillar jag att ta bort sidor när jag väl en gång lagt upp dem. Det känns lite som att ta bort historien när man gör det. Sedan 1998 har jag alla mina sidor i ett CVS-arkiv, så jag kan ta fram alla sidor sedan dess, de tidigare sidorna är tyvärr borta för alltid, i alla fall de som inte finns arkiverade någon annanstans :-/

 • Datum: 2004-03-24 07.27.23 CET
 • Namn: Roland Casselbrant
 • Vävplats: http://www.casselbrant.net
 • Sänt från: as3-2-3.ang.s.bonet.se

Jag skäms nästan att erkänna att jag INTE har ett CVS-arkiv. Men någonstans känns det bra att låta sajten vara levande och föränderlig. De flesta texterna kommer nog att få finnas kvar oavsett vad som händer "runt omkring dem".

 • Datum: 2004-03-25 18.04.12 CET
 • Namn: Peter Karlsson
 • Sänt från: unknown via 062016210158.customer.alfanett.no

När jag grävde i min diskettlåda (något jag sällan gör numera) hittade jag en diskett med en kopia av min webbplats från början av 1996. Dags för lite digital arkeologi :-)

 • Datum: 2004-03-26 09.43.44 CET
 • Namn: Roland Casselbrant
 • Vävplats: http://www.casselbrant.net
 • Sänt från: as3-2-3.ang.s.bonet.se

Diskettlåda! Vilken underbar företeelse. Disketterna är verkligen helt överkörda av utvecklingen. För sju år sedan var de ovärderliga, nu oanvändbara.

Min ThinkPad som jag skriver dessa rader på kommer inte ens med floppy-drive. Appel har inte leverat datorer med floppy's på flera år.

Digital arkeologi är dock alltid ett sentimentalt nöje...

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se