Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

P800

Publisert: Torsdag 2004-02-26. Ikke tilgjengelig på norsk (oversett automatiskt).

Sedan ungefär ett år tillbaka har jag en Sony Ericsson P800. Jag använder den huvudsakligen som handdator, men ringer väl med den lite då och då också. Jag har läst flera recensioner av den, och dess efterföljare P900, och de verkar alla vara rörande överens om att gränssnittet är gräsligt rörigt, något jag aldrig riktigt förstått.

Jag har gillat UIQ ända sedan jag först såg det för flera år sedan på ett möte med Psion angående en, sedermera nedlagd, mobilpryl, och jag tycker det är väldigt logiskt utformat, framförallt som man lagt ned mycket möda med att få alla program att ha ett enhetligt gränssnitt, med standardiserade menyer och funktioner.

[P800 programväljare] [P800 kalender]

Men så läste jag recensionen av P900 i senaste Datormagazin, där recensenten återigen irriterar sig på det röriga gränssnittet. Det var inte förrän jag kom en bit in i artikeln som det gick upp ett ljus, han skrev nämligen att det var systemet som visas när man har luckan stängd som var det röriga. Det kan jag hålla med om, men det gör mig inget, eftersom jag väldigt tidigt plockade bort luckan och 99% av tiden använder mig av luckan öppen-läget. Utan luckan så hamnar man som standard i UIQ-systemet som är betydligt trevligare än det med luckan. Även med en avmonterad lucka går det att komma till det röriga systemet, genom att slå på den ”virtuell luckan”.

[P800, virtuell lucka påslagen] [P800 meddelandefunktion i luckläge]

Jag använder ytterst sällan denna funktion, det är i stort sett enbart när jag lyssnar på musik i Oggplay, eftersom det inte går att låsa tangenterna (pekskärmen) i luckan öppen-läge, så jag stänger ”luckan” och aktiverar tangentlåset för att ingenting ska störa då.

Det att det inte finns något ordentligt tangentlås i luckan öppen-läget är inte så farligt, det finns diverse olika programvaror för att låsa skärmen, fria program, gratisprogram och betalprogram. Jag använder själv Handy Day, vilket även ger mig en trevlig översiktsfunktion direkt när jag slår på maskinen.

Denne artikkelen er referert i: Four, and then some samt A weird error.

Kategorier: bilder, duppedingser, programvare. Del: Facebook, Google+, e-post

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se