Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Altavista

Publisert: Søndag 2004-02-22. Ikke tilgjengelig på norsk (oversett automatiskt).

En gång i tiden, på det glada 1990-talet, var Altavista den största söktjänsten alla kategorier. Jag använde den för så gott som alla sökningar eftersom gamla goda Webcrawler inte hade en så stor sökdatabas. För några år sedan började jag dock använda Google för mina sökningar, och har bara vid några enskilda tillfällen tittat till Altavista. Nu på sista tiden verkar dock Altavista ha fått totalspel, om jag inte explicit gör något får jag inte söka på något annat än tyska. Knäppt.

[Altavista - sök på tyska]

Skriver jag in adressen www.altavista.se verkar jag få söka svenska sidor, men .com-adressen är den som ”sitter i fingrarna”...

Kategorier: bilder, Internett. Del: Facebook, Google+, e-post

Kommentarer

Artikkelen er mer enn 14 dager gammel og er derfor ikke mulig å kommentere.

Forbehold: Opphavsrett for hver kommentar tilhører forfatterne. Eieren av nettstedet tar ikke ansvar for innhold i kommentarer. Upassende kommentarer blir fjernet.

  • Datum: 2004-02-22 22.20.01 CET
  • Namn: Anders Carlsson
  • Sänt från: 213.214.225.193

Jag får Worldwide, Swedish/English när jag besöker .com-sidan med IE6 hemifrån. Å andra sidan får jag gränssnittet på engelska. Jag besöker inte heller AltaVistas söksida speciellt ofta, men däremot SysTrans översättarprogramvara i form av Babelfish, som emm gör ett bättre jobb än sitt rykte i förhållande till en del andra översättarprogramvaror jag sett demo på.

Peter svarar. Intressant. De måste ha något knas på sina ip-adresser. Det intressanta är ju att jag får Altavista Tyskland med svensk text från min norska ip-adress. Babelfish använder jag också en del, av precis samma orsak. Men då går jag direkt till Babelfish, utan att passera Altavistas startsida.

  • Datum: 2004-02-23 09.20.46 CET
  • Namn: Anders Carlsson
  • Sänt från: yestravel.com

Besöker altavista.com från jobbet med olika webbläsare i dess standardinställningar m.a.p. språkval osv:

IE6: Worldwide, Swedish/English Opera 7.23: Worldwide, Swedish/English Mozilla 1.4: Worldwide, English/Spanish

Ja, del av språkvalet blev spanska med Mozilla, men svenska med de andra. Försök att härleda det. :)

  • Datum: 2004-02-23 19.08.56 CET
  • Namn: Peter Karlsson
  • Sänt från: 10.1.1.1, 10.1.1.42 via 062016210158.customer.alfanett.no

Från jobbet får jag Altavista Norge (på engelska), så det verkar bara vara från min hemadress det är knas. Jaja, vill de att jag inte ska använda deras tjänst så är det ju helt upp till dem...

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se