Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Robinson

Publisert: Søndag 2004-02-15. Ikke tilgjengelig på norsk (oversett automatiskt).

Ja, jag erkänner – jag såg på finalen i Expedition Robinson igår kväll, precis som många andra svenskar. Men så är det den enda dokusåpa jag gitter att titta på också, det är den enda som känns intressant, de andra känns så tillgjorda.

Ett fenomen som är kul att betrakta är svensk medias bevakning av detta, kvällsblaskorna har en enorm dokusåpabevakning, det verkar som de aktivt försöker behålla sin position som landets främsta parodivävplatser. Som tur är finns det trots allt tidningar som inte bara skriver det som är sanktionerat av SVT.

Här i Norge är det inte ens i närheten av att vara samma hysteri. Även om det förekommer en och annan Robinson- eller Big Brother-artikel i VG ibland verkar ”Big Brother”-Linda (!) stå för den allra största delen av publiciteten.

Förresten tycker jag det är lite löjligt av SVT att hela tiden säga att det är den absolut sista omgången, då TV3 ska ta över tävlingen. Det är något de har erfarenhet av, här i Norge har Robinson i alla år gått på TV3, samma sak i Danmark. Men jag antar att de försöker få det de deltagare som söker sig till TV3s variant att vara ”förrädare” eller något sånt. Jag tycker de kan nöja sig med sina sju säsonger, som varit stilbildande och nyskapande, och att ha varit de som korat världens första Robinsonvinnare.

Kategorier: media. Del: Facebook, Google+, e-post

Kommentarer

Artikkelen er mer enn 14 dager gammel og er derfor ikke mulig å kommentere.

Forbehold: Opphavsrett for hver kommentar tilhører forfatterne. Eieren av nettstedet tar ikke ansvar for innhold i kommentarer. Upassende kommentarer blir fjernet.

  • Datum: 2004-02-16 12.52.02 CET
  • Namn: Anders Carlsson
  • Sänt från: yestravel.com

Det sändes t.o.m. en dokumentär av Folke Rydén på SVT1 igår kväll som handlade mestadels om första året och hur SVT var banbrytande med sin mobbnings-TV och hur nöjeschefen till slut bombhotades bort från sitt arbete.

Man får väl se om nästa satsning (Riket?) blir lika nyskapande. Det har redan ryktats om att SVT vill importera löss att angripa deltagarna med så det blir historiskt trovärdigt. Att de små liven skulle kunna vara spridare av elaka sjukdomar som i värsta fall skulle kunna vara livshotande verkade inte finnas i planeringen.

  • Datum: 2004-02-16 17.26.05 CET
  • Namn: Peter Karlsson
  • Sänt från: 10.1.1.1, 10.1.1.42 via 062016210158.customer.alfanett.no

Jag missade dokumentären. Men jag minns allt rabalder det var första året, det var en del som hade väldigt extrema åsikter. Konstigt nog har det blivit väldigt tyst på dem sedan dess...jag antar att man bara ville ha något att klaga på. Det är ju rätt så typiskt svenskt - att klaga på allting.

Jag läste om det där med lössen. Det verkar rätt så knäppt.

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se