Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Radionyheter

Publisert: Torsdag 2004-01-22. Ikke tilgjengelig på norsk (oversett automatiskt).

Jag har hittat en ny favoritkanal på radio. Efter att jag bytte kontor förra månaden så tog jag med min gamla radio hemifrån och ställde där. Efter en tids rattande mellan diverse radiokanaler har jag hittat en ny favoritkanal: NRK alltid nyheter, en kanal som, precis som namnet antyder, sänder nyheter dygnet runt. Framförallt tycker jag om att ratta in kanalen på förmiddagen, för att höra nyheterna som jag var för trött för att uppfatta när de berättades på diverse morgonprogram tv. Och det trots att jag brukar hinna med tre tv-nyhetssändningar på morgonen innan jag går till jobbet (06:30, 07:00 och 07:30).

Igår och idag har jag lyssnat på kanalen mycket på grund av nyheterna om tillökningen i kungafamiljen här i Norge. Ja, jag vet, det är lite fånigt, men jag tyckte det var kul att höra om. Dessutom postade jag igår, direkt efter att födseln offentliggjorts, och idag när namnet kungjordes, om det på Susning.

För att återgå till radio så har jag redan hunnit rata Kanal 24 (som inte fick heta Kanal 4). Jag rattade in kanalen på min klockradio en morgon men hade stora problem att vakna till morgonprogrammet, de spelade alldeles för mycket softad musik. P4 har folk som pratar på morgonen, vilket är betydligt lättare att vakna av, dessutom är inte musiken lika sövande. Tyvärr är Kanal 24 lika tråkigt även resten av dygnet, så det är inte så konstigt att folk fortsätter lyssna på P4.

Jo, ibland så skruvar jag in Radio 1 också, framförallt när jag vill höra på musik, för de spelar precis som de flesta svenska kommersiella kanaler nästan bara musik (de som faktiskt pratar i den kanalen verkar vara lätt galna, dock).

Kategorier: livet, media. Del: Facebook, Google+, e-post

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se