Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

På spammarfronten intet nytt

Publisert: Onsdag 2004-01-21. Ikke tilgjengelig på norsk (oversett automatiskt).

Jag har fått en del brev från folk på sista tiden angående folk som inte står med på min svenska spammare-sida. Jag tar bara upp skräppost jag själv tagit emot på den sidan, jag tar inte emot bidrag. Så frågan är, varför har jag inte sett breven? Är det så att spammarna hittat hit och upptäckt att det är dumt att skicka brev till mig? Eller är det att tillskriva nötterna allt för stor intelligens? Oavsett vilket är det trevligt att inte ha fått sån’t här:

Från: "SPELIA" <lottokungen@winning.com>
Datum: Tis, 13 jan 2004 13:55:46 +0100
Ärende: Nyhetsbrev från Spelia

Lottopotten mot nya höjder! Med hjälp av Guldlotto ökar dina chanser att vinna med 80% Beställ längre ner!!!
(Missa inte din gratischans i slutet på mejlet)

[...]

Hälsningar
Sören Olsson, VD

Om det skulle vara så att spammarna tvättat bort mig från sina listor på grund av min vävplats så måste jag säga att det är mycket trevligt, då har den tjänat åtminstone ett av sina syften – att minska mängden skit som kommer till mig. Problemet är förstås att den inte tjänat sitt huvudsyfte: att minska mängden skit som skickas, oavsett mottagare.

Kategorier: søppelpost. Del: Facebook, Google+, e-post

Kommentarer

Artikkelen er mer enn 14 dager gammel og er derfor ikke mulig å kommentere.

Forbehold: Opphavsrett for hver kommentar tilhører forfatterne. Eieren av nettstedet tar ikke ansvar for innhold i kommentarer. Upassende kommentarer blir fjernet.

Hur kommer det sig att din sida fått så mycket uppmärksamhet?

  • Datum: 2004-01-21 09.55.17 CET
  • Namn: Anders Carlsson
  • Sänt från: yestravel.com

Som jag skrivit på annat ställe registrerade jag ett gratis bildbehandlingsprogram för några veckor sedan, och skulle i gengäld få nyhetsbrev från företaget och dess relaterade annonsörer. Dagen därpå fick jag första "nyhetsbrevet", dvs reklam. Inte så mycket att säga om det, förutom att det jag uppmanades köpa var små kylskåp. Bildbehandlingsprogram - kylskåp. Det verkar vara riktad marknadsföring. Nu har det inte rasslat in något mer sådant brev på snart två veckor.

  • Datum: 2004-01-22 14.58.15 CET
  • Namn: Peter Karlsson
  • Sänt från: 127.0.0.1 via pat.opera.com

Jag vet inte riktigt varför jag fått så mycket uppmärksamhet på mina sidor. Kanske för att den kommer såpass högt upp på Google, så att den är lätt att hitta. Jag har sett referenser till min information från olika väbbforum, så sidorna är kända.

Dessutom, eftersom mina sidor är rankade högt av Google så kommer jag högt upp i träfflistan för de företag jag har listade...

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se