Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Lagtext

Publisert: Fredag 2003-12-12. Ikke tilgjengelig på norsk (oversett automatiskt).

Svenska personuppgiftslagen, §5:
Denna lag gäller för sådan behandling av personuppgifter som helt eller delvis är automatiserad. Det är inte de här vävsidorna, jag skriver dem helt för hand. Lagen gäller även för annan behandling av personuppgifter, om uppgifterna ingår i eller är avsedda att ingå i en strukturerad samling av personuppgifter som är tillgängliga för sökning eller sammanställning enligt särskilda kriterier. Det gäller knappast heller för min sida, den är varken sökbar eller särskilt strukturerad med avseende på eventuella personuppgifter. Det borde innebära att sidan faller under TF och inte PUL.

Däremot är det intressant att notera att i den norska motsvarigheten, Personopplysningsloven, som nästan är ord för ord identisk med PUL (de är baserade på samma EU-direktiv), är det journalistiska undantaget (§7) förtydligat med herunder opinionsdannende [formål] (härunder opinionsbildande ändamål), medan det i den svenska texten (§7) bara står journalistiska ändamål eller konstnärligt eller litterärt skapande. Min spammarlista är definitivt opinionsbildande, så jag borde kanske flytta över sidorna till en server i Norge för att gå helt säker.

Uppdatering 2003-12-15: Från vad jag kan utläsa så, eftersom jag bor i Norge, är det, tack vare EES, norsk lag som gäller för dessa sidor.

Kategorier: Internett, livet. Del: Facebook, Google+, e-post

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se