Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Kungens blåsa och andra iakttagelser

Publisert: Mandag 2003-12-01. Ikke tilgjengelig på norsk (oversett automatiskt).

Jag var i Sverige och hälsade på hos mina föräldrar över helgen eftersom jag fyllde år i lördags. Tjugosju. Jag börjar bli gammal, tror jag. Håhåjaja. Fast jag får väl säga som de andra, det är i alla fall bättre än alternativet. Nåja, illa är det väl inte.

Det har varit mycket snack om kung Harald V:s urinblåsa på sista tiden. Om jag skall vara riktig ärlig finns det viktigare saker att rapportera om detaljer om kungens kroppsfunktioner. Fast, det är klart, med tanke på vad det annars skrivs om kanske det är trevligt att läsa om riktiga människor för en gångs skull.

Förresten köpte jag en chokladjulkalender för ett par veckor sedan – jag kunde helt enkelt inte motstå frestelsen när de så förföriskt stod uppställda i en hylla strax intill kassan i närbutiken. Bakom första luckan befann sig en chokladbit med en bild på ett stearinljus. Mums. SVT-julkalendern stod jag ut med i fem minuter i morse. Lite synd efter förra årets fullträff. Däremot ska det bli kul att få se TVNorges dokusåpaparodi ”Nissene på låven” (Tomtarna på loftet) som jag missade när den gick första gången.

Kategorier: livet, media, pekere. Del: Facebook, Google+, e-post

Kommentarer

Artikkelen er mer enn 14 dager gammel og er derfor ikke mulig å kommentere.

Forbehold: Opphavsrett for hver kommentar tilhører forfatterne. Eieren av nettstedet tar ikke ansvar for innhold i kommentarer. Upassende kommentarer blir fjernet.

  • Datum: 2003-12-03 12.56.33 CET
  • Namn: Anders Carlsson
  • Sänt från: yestravel.com

Frågan är om att Norges kung har cancer bleknar i nyhetsvärde jämfört med att en medlem (Madeleine hade praktikarbete) av den svenska kungafamiljen för första gången betalt skatt! Frågan är vad som räknas till kungafamiljen; har ingen av de prinsessor som inte gift sig fri från titeln (t.ex. Christina) någonsin haft en skattepliktig inkomst från sina uppdrag?

Peter svarar: Oh, ja, det blev nyhet till och med här i Norge, däremot är det flera i det norska kungahuset som betalar skatt. Men jag har för mig att kungafamiljen bara är de allra ”närmaste”. Jag tänkte kolla på kungliga hovstaternas hemsida, men den verkar vara generalknas idag.

  • Datum: 2003-12-04 21.41.23 CET
  • Namn: Anders Carlsson
  • Sänt från: yestravel.com

Naturligtvis betalar kungafamiljen förmögenhetsskatt - Aftonbladet har en special om hur mycket de olika medlemmarna får tillbaks i år. Jag kanske borde ha skrivit inkomstskatt (men det förstod ju Irve ändå i den andra kommentaren).

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se