Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Drägg

Publisert: Fredag 2003-11-21. Ikke tilgjengelig på norsk (oversett automatiskt).

Dagens stora nyhet är naturligtvis att det gjorts intrång på flera av Debians maskiner. Enligt vissa rapporter har ett lösenord stulits, som tur är har inte arkivet påverkats, och det har verifierats vara intakt. Undersökningen pågår fortfarande.

Att Debian är ett distribuerat projekt är både dess stora styrka och dess svaghet. Eftersom administratörerna inte nödvändigtvis befinner sig i samma stad, land eller ens kontinent som maskinerna de administrerar måste de ha möjlighet att fjärradministrera maskinerna. Sunt förnuft säger att allt som kan administreras utifrån kan självklart också kan utnyttjas till onda saker. Men att administratörerna bor i olika delar av världen, i olika tidszoner, gör även att de kan övervaka systemens status under hela dygnet.

Det är inte ofta man får höra rapporter om intrång av den här typen, andra företag skulle hålla information privat, men i öppenhetens anda har Debian svurit att att inte dölja sina problem. Att berätta sanningen är helt klart det bästa sättet att bibehålla användarnas förtroende.

Ett stort tack till administratörsgrupperna som jobbat hårt på att städa upp i röran.

Kategorier: Internett. Del: Facebook, Google+, e-post

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se